Gisteren was een goede dag voor Microsoft Studios, want een oud-Bioware genie van meerdere franchises waaronder Mass Effect en Star Wars is vanaf nu daar de Creative Director. Hij gaat werken aan grote projecten waaronder de HoloLens. Wat zal dit inhouden?

In een interview laat hij weten dat hij zich vooral zal concentreren op de HoloLens Experiences en is zeer enthousiast over de potenties van deze technologieën. Hiernaast zal hij meewerken aan nieuwe Xbox titels (degene waar Microsoft al naar hint voor de E3?) waarbij hij vooral zijn creatieve visie zal laten horen. Hij zal een grote rol vervullen op het gebied van de interactie tussen Xbox en Windows met betrekking tot games (zoals het streamen met Windows 10 later dit jaar?). Op de vraag waar hij het meest enthousiast over is, moet hij toch bekennen dat het de HoloLens is. Hij was verrast over de technologie en wat het al kon. Op Mars rondlopen, Skypen met een vriend die digitaal op zijn muur kon tekenen, 3D modelleren waar het resultaat op zijn bureau staat als hologram, ‘er is geen einde aan de potentie van deze technologie’.

HoloLens

Als Hudson niet aan het werk is, dan speelt hij het liefst videogames. Zijn smaak varieert van de grootste AAA titels tot de kleinste experimentele indies. Zijn nog jonge zoons geeft hem het inzicht over de nieuwe generatie en hoe zij omgaan met technologie en vooral digitale entertainment. ZIjn zoons helpen hem met het bouwen aan een visie over waar games naar toe zouden moeten werken. Hudson beperkt zich niet alleen tot de digitale werelden, maar houdt ook van muziek of een partijtje photoshoppen.

Allemaal heel interessant maar we zijn natuurlijk heel benieuwd wat deze oud-Bioware man gaat betekenen bij Microsoft Studios. Hij is een aanwinst, dat is een feit. We zullen echter moeten wachten op zijn eerste resultaten. Zal hij meer op de achtergrond werken of zien we over een tijdje al gelijk zijn invloed? Tijd zal het ons leren.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties