Een paar dagen geleden postte IGN even 15 minuten aan gameplay van We Happy Few. Een titel die voor mij persoonlijk veel Bioshock vibes uitstraalt en dat is positief!

We Happy Few is een game die op Kickstarter werd gezet door de studio Compulsion Games (bekend van Contrast). De game gooit je in een dystopische Engelse stad uit 1964 en draait om paranoia en overleving. Zelfs in de 15 minuten gameplay is het mij niet helemaal duidelijk wat je nu moet doen, maar het ziet er wel vet uit. Blijkbaar moet je uit de stad ontsnappen en hoe verder je komt, hoe meer je over de stad te weten komt. Het erge is, als je doodgaat, dan is het helemaal game over. Geen checkpoint ofzo, gewoon opnieuw! Dat is nog een grotere straf dan de dood in Dark Souls.

Hoewel de buiten omgevingen best wel wat werk kunnen gebruiken en de gehele game wat vloeiender mag (het ziet er nogal alpha uit met alle screen-tearing), ademt het toch al sfeer. De game heeft echt bijpassende jaren 60 muziek van Engeland en brengt de nodige kleurtjes met zich mee. Hierboven zie je de gameplay en als je even naar 10:49 gaat, dan zie je vanzelf wat ik bedoel met Bioshock vibes. De interieurs, interacties en geluiden, het is net Bioshock. Ik ben heel erg fan van Bioshock, dus voor mij is dit zeer positief. We Happy Few staat op mijn radar, maar ik ben benieuwd of het ook bij jullie op de radar staat. Misschien doet het jullie wel aan andere dingen denken, A Clockwork Orange?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments