Bioshock Infinite, een spel die in mijn top 10 staat, is miljoenen keren verkocht. Om precies te zijn, elf miljoen keer. De hele franchise, dus inclusief Bioshock 1 en 2, is 25 miljoen keer verkocht! Hulde! Maar wat nu?

Deze cijfers werden gedeeld door Take-Two CEO Strauss Zelnick en hij meldt tevens dat Bioshock ‘een hele belangrijke franchise is’ voor het bedrijf. Irrational Games, de ontwikkelaar van Bioshock 1 en 3 (Infinite), is gekapt met de franchise en de rechten liggen nu bij 2K Marin, die verantwoordelijk is voor Bioshock 2. Begrijp mij niet verkeerd, deel 2 was vet, maar de magie van Ken Levine in deel 1 en 3 is in het verhaal toch echt wel te merken. Maar wat moeten wij als gamers met een uitspraak dat de franchise belangrijk is? Wil dit zeggen dat we een Bioshock 4 krijgen van 2K Marin? Een Bioshock zonder Ken Levine?

biosini

Ik verwacht eigenlijk geen aankondiging van een nieuwe Bioshock game. Ze moeten de drie delen laten voor wat het is en diezelfde magie proberen te kopiëren voor een nieuwe franchise. Dus ik pas voor een ‘Bioshock: Resurrection of Rapture’, of ‘Bioshock: Columbia’ (als een prequel van de Infinite prequel). Alhoewel, ik moet toegeven, een prequel die zich voor Infinite afspeelt is stiekem best leuk. Maar ik verwacht kwalitatief dan niet veel. Nee, een echte Bioshock heeft een mooie introductie van een nieuwe wereld en een gigantische mindfuck op ongeveer driekwart van het spel. Wat vinden jullie? Bioshock vervolg of een nieuwe franchise?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties