Zouden we dan toch een keer iets van een Bioshock 4 zien? De ontwikkelaar zet in ieder geval een vacature offensief in.

Het is alweer een tijd terug dat we überhaupt iets hoorden over een Bioshock vervolg. Eigenlijk was mijn hoop alweer een beetje weg gevaagd. De studio van 2K die nu aan het roer staat, Cloud Chamber, werd voor het eerst aan het publiek onthuld in 2019 – en het team lijkt nog steeds druk bezig te zijn met het werven van personeel voor Bioshock 4.

Op de website van de ontwikkelaar (dank aan VGC) is te zien dat Cloud Chamber “als een malle aan het uitbreiden” is voor ontwikkelaars in zowel San Francisco als Quebec. De succesvolle kandidaten zullen werken aan “het volgende deel in de kritisch bejubelde BioShock-serie”.

Hier is wat het team hoopt te bereiken met dit project:

“Cloud Chamber is hard aan het werk aan het volgende deel in de kritisch bejubelde Bioshock-serie. Ons team bestaat uit veteranen van Bioshock en deskundige gameontwikkelaars van andere adembenemende titels en samen gaan we werelden creëren die je wilt ervaren.”

Al in 2021 werd gesuggereerd dat deze volgende BioShock-game mogelijk open wereld zou zijn – met vacatureteksten die destijds op zo’n stap hintten. Sindsdien hebben we geen publieke bevestiging gehad over zo’n beetje alles met betrekking tot Bioshock 4, dus de structuur van de game blijft op het moment van schrijven een beetje een mysterie.

Wat we wel meer hebben gezien, is Judas, de volgende game van het brein achter BioShock; Ken Levine. Hopelijk weten ze met Bioshock 4 zijn kwaliteitsstandaarden voor de franchise voort te zetten. Ik ga denk ik weer eens Bioshock Infinite uitspelen! Wat een dijk van een game was dat.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties