Op 12 december moet het gebeuren, Xbox One-games naar een Oculus Rift streamen. Het gaat hier niet om virtual reality games (helaas), maar wel om games als Gears of War 4 spelen op een scherm zo groot als je muur!

Er wordt een nieuwe app beschikbaar gesteld door Microsoft waarbij je dus Xbox One-games op een virtueel scherm kan spelen met de Oculus Rift. Er zijn drie omgevingen waar het virtueel scherm dan in hangt, namelijk de ‘Citadel’, ‘Dome’ en ‘Retreat’. Ik vraag mij alleen af hoe groot het virtuele scherm dan echt wordt, want met zo’n afstand als op het plaatje hieronder verschilt het niet veel van mijn eigen TV. Daarbij, Oculus Rift heeft nog best een ‘screendoor effect’ waardoor je de pixels ziet en dan heb ik toch liever mijn eigen huiskamer.

oculusriftNiet te vroeg juichen

Helaas mogen we niet te vroeg juichen, want niet alle games worden direct ondersteund. Games als Gears of War 4, Halo 5 en Forza Horizon 3 wel en nog een paar indies, sportgames en backward compatible Xbox 360 games. Het is volgens mij ook geen startsein voor überhaupt virtual reality op de Xbox One, gezien dit enkel voor een groot virtueel scherm zorgt. Waarschijnlijk kan de Scorpio zo meteen wel het één en ander op het scherm of in je bril toveren, maar daar moeten we nog even op wachten. Ik wil eerst een Oculus Rift zonder screendoor-effect alvorens ik het aanschaf.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments