In november vorig jaar verscheen The Binding of Isaac op de pc en verschillende andere platformen, behalve de Xbox One, Wii U en 3DS. Een hele tijd bleef het onduidelijk of er nou een Xbox One versie zou komen, maar de ontwikkelaar heeft eindelijk duidelijkheid gegeven.

Nou ja, een heel klein beetje dan. Op Twitter laat Edmund McMillen weten dat The Binding of Isaac: Rebirth zeker weten ”soonish” naar de Xbox One zal komen. Je kunt hier verder helaas weinig van maken, maar de kans lijkt me heel groot dat de game nog dit jaar het levenslicht zal zien op onze grote zwarte doos.

The Binding of Isaac is allesbehalve een game voor kinderen te noemen. Voor de titel en het verhaal heeft de ontwikkelaar inspiratie gehaald uit het bijbelverhaal The Binding of Isaac en volgens McMillen bevat de game een heel arsenaal aan verschillende thema’s. Zo bevat de game duistere en volwassen thema’s zoals kindermishandeling, infanticide, verwaarlozing, zelfmoord, abortus en hoe religie een negatieve invloed kan hebben op een kind. Allemaal concepten die eigenlijk een taboe zijn in de videogame-industrie en dus allesbehalve een game om samen met je zoontje te spelen.

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties