Al eerder meldde wij dat er een nieuw Preview programma komt voor de komende grote update. Vandaag kwam er iets meer informatie over naar buiten.

Mike Ybarra heeft ons het een en ander laten weten. In de komende weken zal deze update naar de Preview leden uitgerold gaat worden. De nieuwe mogelijkheden zullen in groepen naar de leden worden uitgerold dus niet in één grote uitrol. De details sommen wij even voor jullie op.

Xbox One

 • Cortana
  Cortana komt eindelijk naar de Xbox One, tenminste, als je je Xbox op US, UK, Frankrijk, Italië, Duitsland of Spanje hebt ingesteld. Helaas zit Nederland er nog niet tussen. Het geweldige nieuws is dat er geen Kinect nodig is om het te laten werken. Cortana werkt nu ook met headsets. Cortana heeft een ruime vocabulaire en ‘begrijpt’ dus veel opdrachten. Met een simpele “Hey Cortana” activeer je deze stem gestuurde opdrachtenmachine.
 • Nieuwe Game Collectie
  new-game-collection[1]
  De Game Collectie interface wordt op de schop gegooid. Hij moet makkelijker en sneller gaan worden. Je kan ook meer games zien en er informatie over lezen.
 • Facebook Friend Finder
  Hiermee kan je snel Facebook vrienden op je Xbox toevoegen. Met de toeneming van het aantal Facebook gebruikers die hun Xbox Live met Facebook linken, komen er ook meer vrienden in je suggestie lijst.
 • Delen op je Xbox One
  Het wordt makkelijker om screenshots, GameDVR clips en achievements te delen.

Xbox App

 • Het editen en delen van GameDVR clips
  Dit zal nu met alle video editors mogelijk zijn. Je kan zo een prachtige montage maken met clips die je op je Xbox One of op je pc hebt gemaakt. Vervolgens is het simpel om deze naar Xbox Live te uploaden.
 • 60 fps gameclips
  De Gamebar heeft nu een Very High stand waarmee je game clips met 60 frames per seconde kan opnemen.
 • Delen op Twitter
  In de Xbox app kan je nu heel simpel clips en screenshots op Twitter delen.

Xbox One en app

 • Top pc games te zien op Xbox Live
  win32_gamehub[1]
  We brengen de top aan pc games nu naar Xbox Live zoals bijv. League of Legends en XCOM 2. Dit betekent dat deze games een eigen Game Hub op Xbox Live gaan krijgen.
 • Xbox en Windows Store samensmelting
  De Xbox Store en Windows Store moeten samen gaan komen om het kopen uit de store makkelijker te maken. Het stroomlijnen van al je aankopen in beide stores zal in de komende tijd gerealiseerd gaan worden. Zo kan je sneller zoeken in de stores en kan je reviews van medegamers gaan lezen.
 • Een gepersonaliseerde Activity Feed
  Het wordt mogelijk om te bepalen wat er op je Activity Feed te zien is. Zo kam je kiezen wat je automatisch wil delen en ook de look van je post bepalen.

De manier waarop deze Preview wordt neergezet is vergelijkbaar met die van de vorige grote update, de NXOE. Je moet expliciet aangeven dat je hieraan mee wil doen en rekening houden met veelvuldige updates, bugs en bereid zijn hier feedback op te geven. Daarnaast zal het Xbox One Preview programma samengevoegd gaan worden met het Windows Insider programma om zo de updates en feedback te stroomlijnen. Een hele berg vernieuwingen dus.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments