Bescheidenheid siert te mens luidt een oud spreekwoord. Maar blijkbaar is die denkwijze voor Sony een brug te ver.

Als een soort Bokito trommelt de CEO van Sony, Kenichiro Yoshida, zich op de borst. Ten onrechte want de specs spreken voor zichzelf en een beetje nederigheid zou voor een Japanner toch niet iets onbekends moeten zijn.

Dit gaat natuurlijk weer eens over crossplay met andere consoles. Al leek het er in eerste instantie op dat men wel degelijk naar feedback vanuit de community wilde luisteren, nu blijkt dat allemaal gebakken lucht te zijn. De grote baas bij Sony liet in een interview tijdens de IFA weten dat zij de beste ervaring bieden als je Fortnite wil spelen:

Over cross-platform gesproken, wij vinden dat de PlayStation de beste machine is om op te spelen. Fortnite is een samenwerking met de PS4 aangegaan en deze levert de beste ervaring voor de spelers, dat geloven wij. Maar we hebben al wat games opengezet voor crossplay met de pc, dat beslissen we op basis van wat de beste spelerservaring zou zijn. Zo kijken wij naar crossplatform.

Wij bieden de beste ervaring, ja, ja. Zover ik weet is de krachtigste console op de huidige markt nog steeds de Xbox One X. Dus je moet wel erg vol van jezelf zijn als je even vergeet dat er toch echt wel betere consoles op de markt te vinden zijn.

Sony blijft dus het samenspelen van Fortnite, Rocket League en Minecraft met Nintendo en Xbox spelers blokkeren. En al is Yoshida niet direct betrokken bij PlayStation, toch zal hij als grote baas wel op de hoogte zijn van de plannen van het bedrijf. Deze reactie laat wederom zien dat Sony er niet over denkt om crossplay voor Fortnite open te gooien. Of dat voor toekomstige games ook zo zal blijven, dat weten we natuurlijk niet. Maar Fortnite spelers kunnen hun hoop laten varen. De boodschap vanaf de top van de apenrots was duidelijk en helder.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments