Beyond Good and Evil is 20 jaar oud en krijgt verbeterde HD editie

Fans van Beyond Good and Evil kregen steeds meer aanwijzingen voor deze remaster. Tijdens de Limited Run Games Showcase werd er meer informatie onthuld.

Beyond Good and Evil was een van Ubisoft’s meest geprezen games. Het werd oorspronkelijk uitgebracht in 2003 en draaide om Jade, een onderzoeksjournalist die een buitenaardse samenzwering probeert te ontrafelen. Hoewel het spel destijds niet goed verkocht, werd het een cultklassieker en kreeg het in 2011 een HD-remaster. Ik heb ‘m destijds gespeeld en vond het een hele leuke ervaring, maar die cult status kwam dus echt veel later pas.

Nu hebben Ubisoft en Limited Run Games bevestigd dat de nieuwe editie van Beyond Good and Evil op a.s. 25 juni uitkomt, met verschillende upgrades in vergelijking met de vorige HD-editie. Gamers kunnen Beyond Good and Evil 20th (auw, 20 jaar) Anniversary Edition spelen in resoluties tot 4K bij 60 FPS en de game heeft diverse grafische verbeteringen gekregen. Ook zijn er quality of life verbeteringen toegevoegd, zoals auto-save, de mogelijkheid om tussenfilmpjes over te slaan, en verbeterde besturing. Deze editie bevat ook nieuwe content, waaronder een Speedrun Mode, een speciale jubileumgalerij en een nieuwe schattenjacht die het verleden van Jade verkent en cosmetische rewards ontgrendelt. Hoewel de game digitaal zal worden verkocht, biedt Limited Run Games ook een fysieke Collector’s Edition aan, die vanaf 12 juli te pre-orderen is.

Het nieuws dat Beyond Good and Evil 20th Anniversary Edition binnenkort uitkomt, is geweldig voor de fans van de franchise (en de nieuwkomers), maar veel van hen zijn nog steeds teleurgesteld door het gebrek aan updates over Beyond Good and Evil 2. De prequel van Beyond Good and Evil werd oorspronkelijk onthuld tijdens het inmiddels ter ziele gegane E3 in 2017 (en eigenlijk al in 2008 met een trailer!!!). Recentelijk verzekerde een insider de fans dat Beyond Good and Evil 2 nog steeds in ontwikkeling is, maar het lijkt erop dat de game zich in een soort ontwikkelingshel bevindt, aangezien er al een paar jaar geen nieuws over is. Op dit moment heeft de prequel geen releasedatum, maar in ieder geval kunnen fans binnenkort genieten van de nieuwe 20th Anniversary Edition.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties