De geruchtenmachine is, richting de showcase, weer op volle kracht aan het spuien. Nu horen we berichten over nieuwe Disney-games.

Bethesda heeft al een Disney-gerelateerde game in de pijplijn zitten. Na de onthulling van vorig jaar van een nieuwe Indiana Jones game lijkt het erop dat dit niet het enige Disney-project is waar men mee bezig is. Recente geruchten komen van tenminste één insider die zegt dat er “meerdere Disney-gelicenseerde projecten in de maak” zijn bij Xbox en Bethesda.

Zowel Xbox als Bethesda zullen deelnemen aan een gezamenlijke showcase als onderdeel van de zomer gaming festiviteiten volgende maand, dus misschien ,als deze geruchten waar zijn, zullen we daar meer horen over deze plannen.

Joey McDermott die als KourtsideKing op Twitter en andere socials bekend staat, deelde het gerucht over de Disney projecten die op de lijst staan bij Xbox en Bethesda deze week. Zijn commentaar kwam in antwoord op een poll van een andere gebruiker die vroeg of mensen geloofden dat Bethesda’s moederbedrijf ZeniMax nog andere licenties van Disney heeft verworven die we misschien nog niet kennen voor de Microsoft buyout. McDermott antwoordde dat er aan “meerdere” Disney projecten wordt gewerkt, maar hij voegde eraan toe dat hij niet zeker was van de volgorde waarin aan die licenties werd gewerkt.

Toen hem om meer info werd gevraagd over of dit slechts speculatie was of dat er iets was dat deze info ondersteunde, zei McDermott in een andere tweet dat hij “bronnen” had die in het verleden blijkbaar betrouwbaar waren met betrekking tot andere details over ongoings binnen Xbox en Bethesda.

Wat die Disney projecten zijn – aangenomen dat ze echt zijn – valt nog te bezien, maar gezien het aantal eigendommen dat Disney bezit, zou het een reeks van verschillende licenties kunnen zijn waar aan gewerkt wordt.

Marvel-projecten zoals Marvel’s Wolverine zijn al toegewezen aan studio’s zoals PlayStation’s Insomniac Games, terwijl Uncharted-bedenker Amy Hennig ook werkt aan een Star Wars-game. Dan heb je nog de meer traditionele Disney projecten zoals Disney Dreamlight Valley, maar zelfs met al die ideeën die zijn geclaimd, is er geen tekort aan eigenschappen om uit te putten.

De enige waar we tot nu toe echt iets van weten is de nieuwe Indiana Jones game. Hopelijk horen we daar snel meer over. Bethesda zei al bij de aankondiging dat het “nog wel even” zou duren voordat er meer bekend zou worden. Het is dus afwachten.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments