Microsoft laat meer los over wat er met de laatste grote aankoop gaat gebeuren. De Bethesda games krijgen exclusieve zaken op de pc en Xbox.

Na de mega-aankoop van ZeniMax, het moederbedrijf van Bethesda, door Microsoft zijn de gemoederen flink losgebarsten wanneer het gaat om exclusiviteit van de meest geliefde game-franchises in de geschiedenis van gaming. Komt de volgende The Elder Scrolls bijvoorbeeld wel naar de PlayStation?

Nadat Phil Spencer zich eerder al uitliet dat Xbox niet per se games naar de andere platforms hoeft te brengen is het woord nu aan Xbox’ financiële hoofd Tim Stuart. Tim Stuart laat op een virtuele conferentie voor investeerders meer los over Microsofts strategie in de toekomst. Daarbinnen geeft hij aan dat de games van Bethesda “of eerder of beter of het beste” zijn op hun eigen platformen.

Stuart verzekerd dat het niet de bedoeling is dat Microsoft alle bestaande content van Bethesda bij Sony of Nintendo of anderen weg wil halen. In plaats daarvan geeft hij aan: “Wanneer het over Bethesda gaat, we gaan gewoon verder met het verkopen van hun games op de platformen waar ze nu op bestaan en we bepalen hoe dat eruit ziet op termijn en hoe dat veranderd. Ik doe geen aankondiging over exclusiviteit of iets dergelijks. Maar het model gaat veranderen.”

Microsoft schuift het niet onder stoelen of banken dat ze alles op de Game Pass inzetten. En ook de nummer één financiële man van Xbox geeft aan dat een van de grootste redenen voor de aankoop was om de Game Pass abonnees verder op te krikken. “Als het [Bethesda content] er het beste uitziet op de Game Pass, dat is wat we willen zien. En we willen onze Game Pass abonnees verder stuwen door die Bethesda pijplijn.”

En over de manier waarop dat kan gebeuren geeft Stuart aan dat de Bethesda games “op lange termijn, ofwel eerder of beter of het beste of pak je onderscheidende ervaring, op onze platformen.”

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments