Mijn hemel. Is er iemand bij Bethesda die de teugels in handen wil nemen? Die zijn losgeslagen personeel en ontwikkelaars eens goed op hun lazer wil gaan geven? Die hun community managers even goed wil instrueren?

Wat is er toch allemaal aan de hand? Zo langzamerhand moet men bij deze grote uitgever toch wel een beetje weten hoe je dingen doet, hoe je fouten hersteld en hoe je met je community omgaat. Nou, niet dus.

De laatste patch van Fallout 76 blijkt een aantal oude bugs opnieuw in de game te hebben gezet. We praten hier over de bobby pin weight, bulked items die niet goed werken, de fusion core spawn rate die te langzaam staat en van 8 per uur naar 0,8 per uur is gedowngraded. Ook lijkt de glitch waarbij je items kon dupliceren weer terug te zijn. Het lijkt er dus op dat men deze patch heeft gebouwd op een oudere versie waarin die bugs nog zaten.

Maar dat is niet het ergste want fouten kan je maken, al zijn dit er wel heel veel op een rij. Het ergste is dat iemand die het community deel van Bethesda aanstuurt, zorgt dat zijn medewerkers actief met censuur bezig zijn.

Past Bethesda censuur toe?

Toen een oplettende Reddit gebruiker dit meldde bij Fallout, liet de community manager weten dat deze het bij de ontwikkelaars zou neerleggen. Maar de actie die daarna volgde, die is op zijn minst vreemd te noemen. Zijn post werd namelijk verwijderd.

Toen deze gebruiker dit richting het Bethesda forum liet horen, vond men het nodig om ook dit draadje te sluiten met de mededeling dat de reacties volgens hen onder de regel “bashing and baiting” viel. Iets wat wel meeviel maar men lijkt bij Bethesda erg geprikkeld. Natuurlijk moet je als forum de orde bewaren en zorgen dat alles netjes verloopt. Maar het verwijderen van postings, dat is nooit handig.

Was het daarmee klaar? Welnee. Deze gebruiker liet dat natuurlijk niet zomaar lopen en opende gewoon een nieuwe lijn. Toen besloot men dat dit draadje helemaal verwijderd werd en deze gebruiker ook gelijk, zonder opgaaf, werd geband.

Of Bethesda echt recht van spreken heeft of niet, het blijft niet zo slim om je community zo weg te filteren. Het geeft de lezers het gevoel dat er een soort doofpot gedoe aan de gang is. Dat men de kop in het zand steekt en hard gilt ‘alles gaat goed, alles gaat goed’.

Geloof mij dat wij dit soort berichten best pijnlijk vinden. We hebben binnen onze redactie grote Fallout en Bethesda fans dus elk negatief bericht is voor ons best vervelend om te brengen. Dus heren en dames van Bethesda, alsjeblieft, neem iemand aan die iets weet over damage control. Die weet hoe je met je community moet omgaan, hoe je soms gewoon door het stof moet en moet toegeven dat dingen verkeerd gaan. Het is niet erg om te falen, wel erg als je dat falen niet wil zien.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments