Gisteren schreven we nog een bericht over de multiplayer van Metal Gear Solid 5 en of het nou geld vereist of niet. Daar hebben we nu wat duidelijkheid in.

De review versie van de game heeft nog niet alle online functionaliteiten als bij de launch op 1 september. Hierdoor leek het even alsof je geld moest dokken om überhaupt een bepaalde mode (F.O.B. – Forward Operating Base) te kunnen spelen. Dit is gedeeltelijk waar. Je kan namelijk tijdens de singleplayer bepaalde coins verdienen, Mother Base coins (MB coins). Dus door te spelen, kan je bepaalde zaken van de multiplayer ontgrendelen, prima! Echter, bij het nader onderzoeken ziet de speler ook dat je die MB munten gewoon kan kopen. Metal Gear Solid 5 hoeft dus niks extra’s te kosten volgens Konami, maar de spelers hebben enkel de optie om echt geld neer te tellen voor de munten die je in-game kan verdienen. Dat hebben we natuurlijk met andere games ook al lang gezien! Sterker nog, het free-to-play systeem is hierop gebaseerd, maar dan is de game zelf meestal gratis.

Al met al, geen drama, geen chaos, enkel jammer dat Konami dit soort systemen doordrukt en als ik nog even verder mijn mening mag ventileren, denk ik dat Kojima het niet eens was met dit systeem. Misschien dat ze daardoor ruzie hadden ofzo. Als je denkt: ‘Opgerot met Konami, ik ben klaar met dat bedrijf’, dan komt dat goed uit, want volgens mij gaan ze zich meer richten op goksystemen en andere zaken.

Een review van Metal Gear Solid 5 kan je binnenkort op Xbox Nederland verwachten (hoewel, na 1 september, we moeten het wel uitvoerig spelen natuurlijk!)

Origineel bericht:

Metal Gear Solid 5 scoort hoge cijfers bij de grote internationale toonaangevende websites. Maar tot grote verbazing lazen wij vandaag van onze collega’s van Gamespot, dat we moeten gaan betalen voor de multiplayer? Hoe zit dit? 

In de competitive multiplayer mode, Forward Operating Base van Phantom Pain gebruiken spelers grondstoffen om een basis op te bouwen. Deze basis bevindt zich op zee. Het doel van deze multiplayer modus is dat spelers elkaars basis aanvallen. Op zich heel cool bedacht. Een basis opbouwen en elkaar vervolgens op die basis bestoken met aanvallen. Wat ik niet oké vind is dat we met echt geld (dus microtransacties) pvp ruimte moeten kopen. Kort gezegd: je moet open water kopen voor de basis. Gamespot kwam hierachter tijdens de review periode van de game.  Ze konden er echter niet achter komen hoe veel dit dan kost omdat er nog geen online functionaliteit werd aangeboden. Het is ook nog niet zeker of dit zo blijft tijdens de release.

Toen Konami om een reactie werd gevraagd reageerde ze als volgt:

We kunnen helaas geen antwoord geven op een betaalsysteem betreffende F.O.B volgende week kunnen we meer vertellen.

Vreemd verhaal 

Ik moet eerlijk zeggen dat ik het al erg vreemd vind als een spel een tien krijgt. Is er dan helemaal niks mis mee? We zullen onze review moeten afwachten. Daarnaast vind ik het lekken (over een betaal modus) van een site, die het spel ruim van te voren heeft kunnen spelen en het een tien geeft over mogelijke gevoelige informatie, ook verdacht. Ik denk dat het een manier van Konami is om te testen hoe de community reageert en ze gebruiken daar hun vrienden van Gamespot voor. Je moet je dus afvragen als sites tienen gaan geven of ze nog betrouwbaar zijn. Al sluit ik niet uit dat het spel nagenoeg perfect kan zijn. We zullen volgende week na de peiling van Konami meer horen over de betaalde multiplayer.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments