Een functie waarvan het eigenlijk belachelijk is dat hij nog niet eerder mogelijk was op de Xbox One is er nu eindelijk. Jawel, je kunt het trillen van je controller eindelijk eens uitzetten!

Een bijkomend voordeel

Je kent het vast wel, ’s avonds heb je zin in een potje gamen. Maar shit! De batterij van je controller is leeg. Je was natuurlijk al te gierig om een plug en play set te kopen, maar nu moet je wéér naar de supermarkt om een doosje batterijen te halen. En in Schubbekutteveen zijn de supermarkten ’s avonds helemaal niet geopend. Had je nu nou maar iets voorzichter omgegaan met je kostbare batterijen. Daar is het uitzetten van het trillen van je controller in ieder geval een handig trucje voor. Het zal je geen tientallen procenten schelen, maar zonder vibraties kun je in ieder geval weer een tijdje langer door gamen!

Het is nu eindelijk anders

Negen van de tien keer is dat trillen eigenlijk alleen maar irritant, maar je kunt er niet omheen. Probeer je eens te snipen bij Halo, begint je controller vanuit het niets te trillen waardoor je totaal niet kunt richten. Om maar niet te beginnen over de cut-scenes waar die vibrerende controller wel oneindig lijkt toch te gaan. Wat is daar nou het praktisch nut van?

Hoe dan ook zijn er meer dan genoeg momenten waarop je het eigenlijk liever uit zou zetten. En als je geen elite controller hebt had je tot nu toe totaal geen zeggenschap over het trillen van je controller. Gelukkig is het moment eindelijk daar! Via je instellingen kun je nu bij de button layout van je controller ook standje vibrator volledig uitzetten.
Echt aan de knoppen schuiven zoals bij een Elite Controller is nog niet mogelijk, maar wellicht is dat nog iets voor in de toekomst.

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments