Het zegel ‘designed for Xbox’ prijkt op nu op een tweetal beeldschermen. Het is een garantie dat je met deze schermen het maximale uit je Xbox Series console haalt.

Designed for Xbox. Dit zegel prijkt bijvoorbeeld op accessoires zoals de Seagate SSD kaart die je in je Series S of X kunt prikken. Recentelijk kwam ook Bang & Olufsen met een koptelefoon op de proppen met dezelfde opdruk. Het product is ontwikkeld om optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden die je console je biedt. Waar voor je geld, zou ik haast zeggen. Dat laatste valt in het geval van de Beoplay Portal headset misschien te betwisten, met een adviesprijs van € 499,- euro. De installatie van accessoires met het ‘Xbox seal of approval’ zal op zijn minst een moeiteloos proces zijn.

Marketingtechnisch is het voor hardware partners best wel interessant om het zegel op je verpakking te mogen drukken. Als de prijs er naar is, zal je er als consument sneller naar naar een product met de opdruk dan een product zonder opdruk grijpen. Zeker in het geval van een monitor of beeldscherm is het echt wel opletten geblazen of je alle vakjes hebt afgevinkt. Een 4K-resolutie, Dolby Vision of HDR, een beetje goede verversingsgraad, enzovoorts. Of HMDI 2.1, bijvoorbeeld. Dat heb je nodig als je van die 120 frames per seconde wilt genieten met games zoals Destiny 2 of Ori and the Will of the Wisps.

Het Xbox hardware team heeft nauw samengewerkt met onder andere Philips, ASUS en Acer. Het zegel dat in dit geval wordt gehanteerd, verschilt een beetje van het bovengenoemde. Met de opdruk ‘Gaming Features for Xbox’ verschijnen straks een aantal high-end schermen op de markt. De nuance die is aangebracht in de woordkeuze zit hem er in dat de schermen ook prima functioneren in combinatie met een Sony Playstation of een pc. Maar koppel je hem aan een Series console, dan zit je gebakken. Natuurlijk zijn er schermen verkrijgbaar zonder het zegel die je dezelfde ervaring leveren, maar daar moet je als leek goed naar zoeken.

De schermen die zijn ontsprongen uit deze samenwerking zijn de Philips Momentum 559M1RYV (55 inch), ASUS Strix Xbox Edition Gaming Monitor XG43UQ (43 inch) en de Acer Xbox Edition Gaming Monitor XV282K KV (28 inch). De prijzen variëren van $ 950 tot $1600. Europrijzen zijn nog niet bekend. Van de Philips is bekend dat deze wereldwijd beschikbaar komt. Ik denk dat het aan de techies onder ons is om te bepalen of dat goede prijzen zijn. Ik zou het eerlijk gezegd niet weten. Bij je Xbox wordt altijd een HDMI 2.1 kabel geleverd, maar weet dat ook op het gebied van kabels er straks een aantal op de markt komen met dat fijne groene label. Ik betaal misschien teveel, maar ik heb in ieder geval niet na hoeven denken.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments