Beelden getoond van stijlvolle actiegame Somerville

Jumpship is een interessante naam voor een indiestudio. Mede-oprichter Dino Patti heeft zijn vorige studio Playdead immers achtergelaten. Daar was hij verantwoordelijk voor regelrechte hits als Limbo en Inside. Somerville is het eerste project van Jumpship en trekt veel inspiratie uit de eerdergenoemde hits.

Dat spreekt alleen al uit de stijl van de game en de manier waarop het landschap aan je voorbij rolt. Ook als ik de gameplaybeelden bekijk, dan moet ik direct aan Inside denken. Hopelijk wordt het net zo’n sterk avontuur en weet Jumpship verhaalvertelling en de spelelementen op eenzelfde elegante manier samen te brengen. Inside was kort maar krachtig. Afgaande op het handwerk dat ook weer in Somerville is gaan zitten, reken ik er niet op dat de vijf uur aan speeltijd overschreden wordt, maar dat valt natuurlijk nog te bezien.

De gebeurtenissen in Somerville spelen zich af in een landelijke setting waarin bepaald geen boerse types het jou en je gezin lastig komen maken. Met een buitenaardse invasie mag je gerust spreken van een catastrofe. Het is aan de speler om deze ‘bezoekers’ te doorgronden. Volgend jaar verschijnt Somerville en zoals de meeste games die tijdens de Microsoft E3 show zijn aangekondigd, zit ook deze vanaf dag één in de Game Pass.

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
Dynko
Dynko
1 jaar geleden

Ik moest naast Limbo en Inside ook enorm aan Black the Fall denken. Hoe dan ook, ik kijk hier enorm naar uit!