Er is nog niet veel bekend over de Xbox One X versie van Battlegrounds, maar vandaag licht PlayerUnknown een tipje van de sluier op.

Battlegrounds?

Brendan Greene maakte eerst als PlayerUnknown de mod Battle Royale voor verschillende games. In deze mod werden de spelers met een parachute op een eiland gedropt. Ze moesten op zoek naar wapens en een uitrusting om vervolgens alle andere spelers te vermoorden. Natuurlijk moest je zelf ook oppassen niet vermoord te worden. Al met al werd de allerlaatst overgebleven speler de winnaar.

Deze mod werd zo succesvol dat Greene er inmiddels een echte game van heeft gemaakt, en dat is Battlegrounds!

Ben jij the last man standing?

Besloten servers

Er is een nieuw team bezig om Battlegrounds te laten werken op de Xbox platforms. Het is vooral een kwestie van kijken welke aanpassingen er gedaan moeten worden voor de Xbox One X. Ze willen namelijk dat Battlegrounds op die console optimaal gaat draaien.

Momenteel hebben ze bij PlayerUnknown een prototype van de One X op kantoor staan. Hiervoor hebben ze verschillende online servers gemaakt, om de krachten van het beestje uit te testen. De game draait nu nog op 30 tot 40 FPS, dat is iets waar onze Jeffrey nog lang niet blij mee is, maar het is wel een begin! Ze geven zelf ook aan dat dit zeker niet het uiterste is, maar ze hebben nog een lange weg te gaan en veel updates te doen.

Zuid Korea

De teams die aan Battlegrounds werken zijn nu opgesplitst. Het pc-team werkt in Zuid-Korea, terwijl er een team in de studio Anticto in Spanje werkt aan de consoleversie.

Er is nog niet bekend welke framerate de definitieve versie van de game zal krijgen, dit zal later bekend worden gemaakt. Wel is het belangrijk om te weten dat er een hoop CPU-power wordt gebruikt in de Early Access pc-versie. Dit betekent dat het behoorlijk lastig is om een stabiele 60fps te halen.

Via Steam Early Access kun je al aan de slag!

Cross platform

Op de vraag of er plannen zijn om crossplatform spelen mogelijk te maken reageert Greene nu nog negatief. Hij vindt dat de game eerst optimaal moet werken met alleen consoles of alleen pc’s. Daarna gaan ze pas kijken naar de mogelijkheden om crossplatform play tussen console en pc mogelijk te maken.

De pc-versie van Battlegrounds is uitgesteld, hiervoor moeten we nog wachten tot 2018. Voor de console versie is er nog geen releasedatum vastgesteld, maar we kunnen verwachten dat dit ook zeker ergens in 2018 zal worden.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments