Star Wars Battlefront 2. Wat moeten we er nog over kwijt. Het gedoe met de microtransactions blijft doorgaan.

De afgelopen maanden is men bezig geweest om het progressie systeem van de game te veranderen. Ogenschijnlijk om de pay to win mechanics uit de game te halen. Maar de microtransacties zijn nog steeds een optie. Erger nog, tijdens een overleg met investeerders na het kwartaal 3 2018 financieel rapport liet de financiele baas Blake Jorgensen weten dat deze microtransactions in de komende maanden terug gaan komen.

CEA Andrew Wilson liet weten dat “digitale economieën een plek hebben en dat men zich daarop zal gaan richten. Er wordt hard gewerkt door de teams om dit een plek in de Battlefront universe te geven, maar daarover in de komende maanden meer”.

Wilson gaf aan dat hij blij was met de feedback van de fans en liet weten dat zij “ons vertellen als iets goed gaat en wanneer niet”.

We hebben nooit de intentie gehad om een oneerlijke of onduidelijke ervaring te bouwen. Dus hebben we precies dat deel verwijderd uit een, volgens onze fans, geweldige game. We zijn blij dat we gepassioneerde spelers hebben die ons vertellen wanneer we het goed doen en wanneer niet. We zijn nu hard bezig met meer updates die aan de wensen van onze spelers voldoen en we hopen deze in de komende maanden naar de Battlefront 2 community te brengen.

Wilson ontkende dat de microtransacties waren verwijderd door de druk van Disney, de licentiehouder van Star Wars. “Je moet niet alles geloven wat ze in de pers schrijven. We hebben een geweldige relatie met Disney en we bouwen samen geweldige games. Als we het besluit maken voor het model wat voor de spelers en de community klopt, dan heb ik geen twijfel over de steun die Disney ons gaat geven”.

Hij is ervan overtuigd dat live services waaronder digitale betalingen, mits goed uitgevoerd, een belangrijk keuze-element gaan worden die de ervaring van het spelen van games verbeterd. Hij vertelt dat ze constant met de gamers samenwerken om zo de juiste ervaring in alle games en live services te brengen.

We moeten dus maar afwachten wat men bij EA heeft verzonnen. Want als er een ding duidelijk is in dit verhaal is dat de investeerders gewoon een geldmachine in de games willen blijven houden en dit een beetje onder een mantel van ‘samen met de gamers’ wordt goedgepraat. It’s all about the money.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments