Het wordt eventjes wachten voor alle Battlefield fans (waaronder ikzelf). EA heeft aangegeven dat Battlefield later komt dan we allemaal verwachten.

Ik moest vanochtend wel lachen om onze concullega’s die ongeveer het volgende schreven: ‘BREAKING NEWS: ER KOMT EEN NIEUWE BATTLEFIELD NAAR DE NEXT-GEN!’. Ja, no shit Sherlock. Wat interessanter is om te melden, is dat de volgende Battlefield langer op zich laat wachten dan dat we normaal gewend zijn van de release-cyclus. Battlefield ‘6’ – om het maar even een cijfer te geven – komt namelijk tussen april 2021 en maart 2022 uit. Dat is best pittig lang wachten!

Rotterdam in Battlefield V

Natuurlijk weten we dat tegen die tijd de next-gen consoles op de markt zijn, wat dus een mooie kans geeft aan uitgever EA om de game te releasen en voor ontwikkelaar DICE om te sleutelen aan next-gen technieken voor hun franchise. De raytracing techniek is al beschikbaar voor Battlefield V op de pc, dus die mogen we sowieso verwachten, maar wat ik zelf misschien nog wel interessanter vind zijn de laadtijden. Als wij met de Scarlett echt gaan genieten van een SSD, dan laden die levels minstens 10 keer sneller dan nu. Dus dan spring je van de lobby bijna direct in het level en dat is superfijn!

Voor nu spelen we met z’n allen Battlefield V nog een paar jaar en dat is geen straf. De game krijgt nog regelmatig updates met nieuwe levels en de WOII setting is mijn favoriete setting voor Battlefield (blijft meer bij z’n roots op die manier). Daarbij, meer jaren voor een nieuwe Battlefield klinkt ook wel spannend. Gaan ze het roer omgooien en met hele nieuwe modi komen? Gaan ze door met episodische singleplayer campagnes of toch één groter verhaal bouwen? We wachten af en we mogen waarschijnlijk volgend jaar op de E3 wel een trailertje verwachten.

Wake Island! Dit legendarische Battlefield level komt terug in de update van december voor Battlefield V

Titanfall 3? Je bedoelt Apex Legends!

Dan hebben we nog een andere grote franchise genaamd Titanfall. De franchise is een beetje in de koelkast gezet door EA, maar gelukkig kwam daar Apex Legends van Respawn Entertainment (makers van Titanfall) en dat werd een enorm succes. De game haalde maar liefst 70 miljoen spelers binnen op z’n top eerder dit jaar en het blijft nog steeds enorm populair. Volgens mij is de game inmiddels een dikke melkkoe want door alle microtransacties en de vele spelers zal het genoeg geld in het laatje brengen.

Is Titanfall dan een vergeten franchise? Nee. EA geeft al aan dat Titanfall niet wordt vergeten, maar dat er op dit moment ook niet veel gedeeld kan worden over de franchise en een eventueel deel 3. Heel vrij vertaald kan je ongeveer het volgende begrijpen hieruit: ‘We wachten tot Apex Legends te weinig geld in het laatje brengt en helemaal is uitgemolken en daarna kijken we wel een keer naar een nieuwe Titanfall voor nog meer geld in het laatje van EA’.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments