De vette trailer en een behoorlijk stuk gameplay van gister heeft het kwijl al behoorlijk uit de mondhoeken laten stromen. Maar, zoals de voice-over van Peter R de Vries zou zeggen, “Maar er is meer!!”

Want er wordt nog een onwijs gaaf onderdeel aan deze game toegevoegd. In de vorige versies kon je gewoon één ronde spelen. Aan het eind was het klaar, gewonnen of verloren, en dan maar weer opnieuw. Maar dat gaat nu veranderen. Battlefield 1 heeft namelijk de Operations modus. Deze mode laat je verder spelen waarbij de uitslag van je vorige potje meetelt. Het laat maps met elkaar verbinden en zorgt voor een soort doorgaande lijn.

Blog_BF1_SCREEN_01[1]

Battlefield 1 heeft van Wereldoorlog 1 of, zoals de Engelsen hem noemen, The Great War de echte slagen van deze oorlog verdeeld over een aantal maps. Het maakt dat de gevechten niet meer uit losse stukken bestaan maar zorgt voor meer lagen in het verhaal, in de geschiedenis van deze oorlog. Het is zo mooi gemaakt dat je met je team op een map kan winnen, door kan schuiven naar de volgende map en daar, in de verte, de map waar je eerst hebt gevochten nog kan zien liggen.

Als aanvallende partij zal je het fluitje van je bevelhebber horen zodra de order om de vijandelijke loopgraven aan te vallen is gegeven. Samen met je team ren je richting de vijand, te voet, in tanks, in vliegtuigen, boten en te paard. Als verdedigende partij graaf je je in zodra het alarm afgaat die de aanval aankondigt. Daar beman je machine guns en kanonnen die dood en verderf over de vijand uitstorten. De vijand moet deze posities innemen en vasthouden om zo de sector in hun bezit te krijgen. Na deze strijd vallen de verdedigers terug naar eerdere posities. Zo veroveren de aanvallers terrein en duwen de frontlinie steeds verder naar voren. Behouden de verdedigers hun linies dan stopt Operations niet. De verdedigers vallen dan terug in een andere sector en hergroeperen zich op een nieuwe map terwijl de aanvallers proberen verder te komen. Sectoren mogen verloren worden maar de verdediging kan daar nog steeds het tij van de hele operatie keren.

Blog_BF1_SCREEN_04[1]

Zo creëert men een prachtige ervaring die meer dan een uur aan gameplay kan innemen. Het maakt dat de historische achtergrond nog meer aanwezig zal zijn en je zal meer het gevoel hebben dat je onderdeel bent van deze gruwelijke oorlog. Deze game wordt echt een topper.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments