Dice heeft wel een kleine reputatie op het gebied van realisme in zijn Battlefield game. De kennis zit soms zelfs in hun eigen team.

Dice heeft een wapengek in zijn team zitten. Deze helpt hen om authentieke WW1 wapengeluiden te produceren. Als eerste hebben ze in Zweden en de VS een aantal authentieke wapens gevonden en heeft men deze gebruikt om het echte geluid van deze wapens op te nemen. Maar helaas waren niet alle wapens te vinden. Om deze ontbrekende wapens toch van het juiste geluid te voorzien, is hun collega geraadpleegd. “De meeste wapens zijn eigenlijk eerdere versies van wapens die in de 2e Wereldoorlog zijn gebruikt. Onze ‘gun nut guy’ kon ons precies vertellen hoe en wat. ‘oh, als je daar de grendel een beetje van veranderd dan zou het exact goed moeten klinken, Oh, hier hebben ze alleen het frame veranderd, dus dat moet wel juist klinken”, aldus Grondal, Senior Producer bij Dice.

ww1_automatic_weapons_by_andreasilva60-d9pi2n9[1]

Geluiden zijn uitermate belangrijk om je in de sfeer van de game te halen dus die correct laten zijn is belangrijk. Het lijkt erop dat dit Dice dus is gelukt.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments