Battlefield 1 gaat terug naar eerste wereldoorlog

Battlefield doet wat Call of Duty had moeten doen, back to the roots. De vraag naar een degelijke World War-shooter was immens, nu is EA er met het verlossende antwoord: Battlefield 1.

De Call of Duty reveal was een behoorlijke dikke anti-climax. Tenminste, Infinite Warfare was dat. Iedereen die pre-ordert doet dat natuurlijk voor de Modern Warfare remaster, jammer genoeg moet je die andere malware er bij kopen. EA doet het wel goed, geen lousy remaster met 10 multiplayer maps, maar een volledige nieuwe Battlefield in die oude vertrouwde setting.

Battlefield 1

xlarge.img[1]

Battlefield 1, zoals de game heet, gaat nog verder terug dan waar de eerste Battlefield begon. De setting is namelijk de Eerste Wereldoorlog. Hoewel WWI en WWII voor jan-alleman misschien dezelfde oorlogsvoering is, is het dat absoluut niet. Waar de Tweede Wereldoorlog nucleaire bommen, automatische raketten, onderzeeërs en ander modern oorlogstechniek had, draaide het in de Grote Oorlog om loopgraven, de eerste tanks, zeppelins, dubbeldekkers en gifgas.

In de nieuwe Battlefield zien we deze veel ruwere oorlogsvoering terug. Een goed geladen geweer is niet zo vanzelfsprekend als in modernere tijden dus zul je van tijd tot tijd terug moeten vallen op hand-gevechten, je melee wapen is dus erg belangrijk.

369th-poster[1]

De vertrouwde Frostbite Engine is wat het hele spektakel op je scherm tovert. De engine wordt continu doorontwikkeld en de trailer laat ons dan ook prachtige gameplay-animaties zien.

Hellfighter Pack

In de eerste beelden die opgedoken zijn zien we ook al een melding van een DLC die bij de game geleverd wordt. De naam Hellfighter Pack verwijst naar het heroïsche Harlem Hellfighter regiment. Dit regiment was het eerste African-American regiment die meevocht tijdens de eerste wereldoorlog. De bijnaam Hellfighters werd hen gegeven door de Duitse troepen omdat zij nooit opgaven.

Op de website van Battlefield lezen we dat er nog meer pakketten komen zoals Red Baron en Lawrence of Arabia, plus vijf extra Battlepacks ‘boordevol geweldige items; en toegang tot het volledige spel op 18 oktober, drie dagen vóór de release.’

Verder staat er dat we ons in ‘krappe belegerde Franse steden en grote open ruimten in de Italiaanse Alpen’ gaan begeven en ook ‘waanzinnige veldslagen in de Arabische zandduinen’ gaan aanschouwen. Je kan nu de Early Enlister Deluxe Edition pre-orderen.

De Early Enlister Deluxe Edition bevat:

• Early Access op 18 oktober
• Hellfighter Pack
• Red Baron Pack
• Lawrence of Arabia Pack
• 5x Battlepacks

Xbox en Battlefield

Waar Sony een dealtje heeft met Activision voor Exclusieve Call of Duty toegang, heeft Microsoft wel op het juiste paard gewed. Wij, als Xbox bezitters, zijn de gelukkigen en kunnen genieten van vroegtijdige toegang en hoogstwaarschijnlijk exclusieve DLC.

21 oktober

De Call of Duty Modern Warfare remaster kan me gestolen worden. Dit is nu de game waar ik naar uitkijk. Gelukkig hoeven we ook niet al te lang te wachten want 21 oktober kunnen we al aan de slag of zelfs nog eerder als je EA Access hebt.