Als je de titel zo leest klinkt het behoorlijk vreemd. De hype train is al in volle gang en overal starten discussies over het kopen van Call of Duty Infinite Warfare of Battlefield 1 en dat terwijl Battlefield 1 er eigenlijk helemaal niet zou komen.

Hoe komt dat? DICE presenteerde het idee van de eerste wereldoorlog aan de EA baas, Patrick Söderlund. Zonder er maar al te lang over na te denken keurde Söderlund dit idee af, want de Eerste Wereldoorlog is een loopgravenoorlog, dus dat leek hem helemaal niet leuk om te spelen.

Juist wel innovatief?

Grappig genoeg zie ik niet helemaal in wat er per se niet leuk zou zijn aan een loopgraven oorlog, het is heel erg anders dan een ”gewone” oorlog, maar dat zou het juist een erg interessant concept maken. Als je een lage rang had was je de sjaak en moest je de echte loopgraven in, terwijl de hogere officieren vooral veilig achter de muren van hun eigen land zaten.

loopgravenoorlog

Het ging er zeker niet eerlijk aan toe tijdens WO1.

De Eerste Wereldoorlog was een oorlog waar veel gebruik werd gemaakt van giftige gassen zoals mosterdgas, want de kogels uit een geweer kwamen meestal niet tot de loopgraven van de tegenstanders. Dit is misschien heel anders dan wat je gewend bent van een gemiddelde oorlog game, maar dit kan wel heel erg innovatief worden.

Gelukkig besloot DICE dat ze Sönderland maar moesten laten zien waarom het wél leuk was, en dat is maar goed ook, anders was Battlefield 1 er waarschijnlijk nooit gekomen. Uiteindelijk is Söderlund meer dan blij dat ze de gok hebben gewaagd. Hij heeft zelfs nog gezegd dat het een creatief risico was wat méér dan gelukt is en daardoor verwacht hij nu een groot succes in handen te hebben. Natuurlijk ziet Söderlund ook in dat Battlefield 1 momenteel niet meer is dan een ontzettend succesvolle trailer, want met meer dan 31 miljoen views is dit de meest bekeken trailer van EA en dat zegt wel wat. Dit betekent ook dat ze onwijs hun best moeten gaan doen om de beloftes van een ontzettend toffe game waar te kunnen maken. En volgens Söderland gaan ze dit dan ook zeker doen.

Battlefield 1 komt 21 oktober 2016 uit.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments