Eén van dé games van dit najaar is zonder twijfel Battlefield 1. De game is nu ruim een week op de markt en dat was voor Digital Foundry genoeg reden om de  prestaties te analyseren op de Xbox One en Playstation 4. Wat blijkt? De game draait vloeiender op de Xbox One!

Voordat we direct alle vlaggen uithangen is het wel belangrijk om even te kijken wat er getest is. Zowel de PS4 als de Xbox One gebruiken voor de resolutie een ‘dynamyc frame buffer’. Deze zorgt ervoor dat de resolutie wordt aangepast aan de hand van wat er op het scherm gebeurt. Onder normale omstandigheden draait de PS4 op 1000p, onder wat zwaardere daalt het naar 900p. De Xbox One draait standaard op 900p, maar gaat bij wat meer geweld naar 720p. Dit zorgt ervoor dat de game er scherper uitziet op Sony’s console.

Soms, tijdens scenes met een korte kijkafstand en weinig leveldetail, is de One wel in staat om 1000p te halen. Gaan we kijken naar het aantal fps in de campagne, dan wint de Xbox. Standaard ligt het verhaal op 60 fps, maar dit zakt op beide consoles als er veel op het scherm gebeurt. De PS4-versie draaide echter gemiddeld genomen 14 fps minder dan de One-versie.

rendition1-img

In de multiplayer draait Battlefield 1 op de PS4 vaak rond 40-45 fps. Wanneer er veel aan de hand is in bijvoorbeeld Conquest, dan zakt deze naar 30 fps. Ondanks het feit dat de Xbox One ook wegzakt qua fps is dit minder merkbaar. Dit betekent dat de game op de Xbox One vloeiender loopt.

Volgens Digital Foundry kunnen we hieruit opmaken dat Battlefield 1 er op de PS4 beter uitziet. De game loopt echter op de Xbox One vloeiender, wat vooral online zijn vruchten afwerpt. In de campaign is het grafische aspect in het voordeel van de PS4. De pc is traditioneel heer en meester als we naar het geheel gaan kijken. Persoonlijk vindt ik Battlefield 1 er fantastisch uitzien. Maar als ik moet kiezen heb ik liever dat een game er iets minder mooi uitziet, maar vloeiend loopt. Wat hebben jullie het liefst?

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments