Battlefield 1 wordt dit najaar ongetwijfeld het paradepaardje van Electronic Arts. De nieuwe shooter die zich afspeelt in de Eerste Wereldoorlog begint morgen met de beta, tenzij je een Battlefield Insider bent, dan kun je nu al aan de slag!

Uiteraard hebben wij de open bèta al gespeeld. Vanochtend heb ik met mijn goede gamebroeder Rene al een paar rondjes in een tank gereden en kont geschopt. De open bèta van Battlefield 1 is dus vandaag begonnen voor de Insiders. Voor de rest van de wereld wordt de test morgen speelbaar.

Battlefield%201%20Trailer%20Gamescom

Conquest en Rush

In de bèta speel je in de map Sinaï Desert, deze speelt zich zoals de naam al zegt af in de Egyptische woestijn. De bèta heeft twee modes: Conquest en Rush. In Conquest ga je met maximaal 64 spelers de strijd aan om tactische punten over te nemen en vast te houden. Je kiest hierbij de kant van de Engelsen of van de Ottomanen, die we nu Turken noemen. Wil je trouwens iets meer over de historische achtergronden van de game weten, lees dan even dit artikel. Als team wordt je, zoals we van Battlefield gewend zijn, in een squad geplaatst. In Rush mode gaan 24 spelers op jacht naar elkaars telegraafpaal (ja, ik weet dat het fout klinkt) om deze vervolgens te vernietigen. Tijdens Rush zijn er twee teams: aanvallers en verdedigers. De verdedigers moeten eventuele explosieven die aanvallers op de telegraafpalen plaatsen zien te ontmantelen en  kunnen om ondersteuning van de artillerie vragen. Ben je benieuwd naar meer details, dan kun je die hier vinden.

Wat tevens ook het vermelden waard is, is de mogelijkheid om je field of view oftewel je gezichtsveld aan te passen in de instellingen. Dit zorgt voor ervoor dat we een bredere kijk op de map en daarom dus ook meer overzicht hebben.

n5PyOXz

Tijdens mijn speelsessies werd ik direct in het het heetst van de strijd geplaatst. Meerdere voertuigen zoals de gepantserde trein, paarden, tanks en vliegtuigen waren direct speelbaar. Mijn eerste indruk is dat de game er fantastisch uitziet en minder chaotisch dan zijn voorgangers oogt, dit maakt de game speelbaar voor iedereen. Grafisch ziet de game er ook fantastisch uit, al zie je wel duidelijk overeenkomsten met Star Wars Battlefront. Maar verder is het tot in detail uitgewerkt. Zelfs het zonlicht die even een flare op de koplamp van chroom maakt, is perfect. Mocht je staan te springen om de game te proberen en ben je geen insider, dan wens ik je voor morgen alvast veel plezier met knallen! Battlefield 1 verschijnt 21 oktober op de Xbox One, leden van EA Access en bezitters van de Early Enlister Edition mogen 18 oktober beginnen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments