Het ondergeschoven kindje van vorig jaar, Battleborn, heeft een patch gekregen! Het loopt nu allemaal wat vloeiender.

Waarom is Battleborn het ondergeschoven kindje? Omdat het tegelijkertijd uitkwam met de Game of the Year 2016, Overwatch. Battleborn is anders dan Overwatch, maar ook weer een beetje hetzelfde. Een aspect van Battleborn wat mij tegenviel vorig jaar is dat het op 30fps liep en met zo’n fast-paced game is het wel handig om 60fps te hebben. Gelukkig is dat nu het geval met deze patch, waar we ineens bij de opties het onderstaande zien.

battleborn

Het is dus net als met de pc dat je misschien de particle details omlaag kan schroeven om 1080p op 60fps te bereiken, of particle details omhoog en dan op 30fps. Het is maar net waar je prioriteit aan geeft.

Mother of all patches

De patch voor Xbox One is serieus 18 GB (ja, dat is bijna een complete game). Naast 1080p en 60fps heb je nog veel meer dingen die erbij zijn gekomen in Battleborn. Twee nieuwe trainingsmodi, Draft Mode en alle 25 personages zijn te spelen vanaf het begin (na het voltooien van de proloog). Er zijn ook main en daily quests en de user interface is (godzijdank) verbeterd. Ik vroeg mij af wat Draft Mode dan is, maar dat is een modus waar je kan bepalen welke characters je bijvoorbeeld niet kunt spelen. Spelers gaan dan om de beurt een personage uit het overzicht ”bannen”. Klinkt best leuk! Weg met die overpowered characters!

battleborn patch

Goedkoop en nieuwe impuls

Battleborn is tegenwoordig echt nog maar 10 euro ofzo en ik kan mij voorstellen dat sommige spelers door dit nieuws best wel weer zin hebben om te gaan spelen. De game is ook echt niet slecht (lees hier onze review), maar was het 60 euro waard? Als meer mensen het gaan spelen, wordt het ook online weer een stuk leuker om te spelen. Het spel zit namelijk echt wel leuk in elkaar met alle personages. Ook de co-op is echt grappig en uitdagend. Alleen Overwatch was toen even meer in de spotlight en tja… Blizzard (met een marketingbudget waar je u tegen zegt).

Ben je dus zo’n persoon die op zoek is naar een snelle online shooter voor 10 euro en tegenwoordig te spelen op 60fps? Probeer Battleborn dan een keertje.

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties