Ieder jaar krijgt Barbie een nieuw beroep. Ze is letterlijk een manusje van alles, want met al meer dan 150 beroepen kan zij behoorlijk wat klussen aanpakken!

Ieder jaar wordt er voor Barbie een zogenoemde ”career of the year” gekozen. Hiermee wil de producent, Mattel, duidelijk maken dat je alles kan worden wat je wil. De slogan van deze evolutie is dan ook “You Can Be Anything”. Want als Barbie naar de maan kan, dan kan jij dat ook. Er zit zelfs een kern van waarheid in, want Barbie ging maar liefst 4 jaar voor Neil Armstrong naar de maan, en de motivatie van Neil kwam uiteraard door Barbie!

Barbie-career-thumb[1]

Game Developer

De carrière die dit jaar in de spotlight staat is game ontwikkelaar geworden. In de zomer zal de eerste Game Developer Career of the Year Barbie in de winkel te vinden zijn. Het is niet de eerste keer dan Barbie de game wereld in wandelt, in 2014 werd ze in een boek als computer programmeur opgevoerd maar dit boek is van de planken verdwenen nadat een aantal reviewers de inhoud als seksistisch hadden betiteld.

Met Barbie als game developer kunnen we een hele hoop verwachten. Er gaan al meerdere foto’s rond van hoe Barbie games op haar eigen manier aanpakt. Dit betekent niet alleen het produceren van Barbie games, maar ook een aantal klassiekers met een roze Barbie tint! Barbie is sowieso al aan het veranderen want ook de wat vollere Barbie gaat nu zijn intrede doen.

Crimineel BarbieWat verwachten wij van Barbie?

Er gaat al behoorlijk wat rond in onze redactie. Naast de langverwachte Pony Ride Simulator en Nail Polish Tycoon hoopt Jeffrey op een opvolger van Manhunt. Bij Manhunt ben je een gruwelijke crimineel en moet je andere criminelen op de meest kwaadaardige manieren zien om te leggen. Lijkt dat je niets voor Barbie? Dan kunnen wij het tegendeel bewijzen met de allereerste screenshot van deze game. Maar ook games als GTA Barbie, Call of Duty: Barbie Beauty Killers, Barbiefield Softline, Rainbow Six Barbie, Barbie does Ken, HitBarbie en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Nu we dit weten, vragen we ons al af in hoeverre Barbie in EA Sports is geïnfiltreerd en zo het damesvoetbal in FIFA 16 heeft geduwd. Het Halo project is inmiddels ook al bezig, met zelfs een levensechte Cortana. Ook Spartan Barbie is te vinden, met een bijpassend roze energy sword. Of er ook echte Halo games komen geheel in stijl is nog onbekend. Maar voor nu kunnen we wel hopen op een aantal mooie poppen die op de markt komen.

Spartan Barbie

Deze foto’s komen uiteraard van 100% originele persberichten 😉

Barbie als Cortana

Cortana is helaas nog maar een prototype, maar lekker blauw is ze wel! De smurfen zouden hier nog iets van kunnen leren. Ook de bodypaint ziet er prachtig uit, ik kan al met zekerheid zeggen dat dit weer een Barbie serie wordt van zeer hoge kwaliteit!

Verder is het roze gestroomlijnde Spartan pak een staaltje topkwaliteit. Haar twee blonde staarten konden we uiteraard niet missen, dus ik ben blij dat ze geen korte coupe heeft gekregen. Hoe goed het Cortana ook staat, bij Barbie horen lange blonde lokken. Ook het energysword is geheel roze, zoals dat ook wel een beetje hoort. Zou ze krachtig genoeg zijn om Master Chief te verslaan? Ik denk het niet! Misschien moet ze het toch maar houden bij het ontwikkelen van games in plaats van zelf de hoofdrol te spelen. Mocht ze Master Chief wel aankunnen, you go girl! Ik kan niet wachten tot de Halo Barbies in de schappen liggen. De echte Halo fans mogen deze roze en blauwe beauty’s zeker niet missen.

Ook hebben we al Lara Croft Barbies gespot en die zijn ook niet voor de poes. Kortom, we gaan dit jaar nog veel verwachten van Barbie en haar studio. We keep you informed!

5892415156_47f9017b40[1]

 

 

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments