Bandai Namco staat bekend om games als Pac-Man en Dark Souls. Beide games waarbij je heel vaak dood gaat. Inmiddels komt er iets nieuws aan en ik ben érg benieuwd.

Code Vein

Code Vein is de titel van de nieuwe actie-RPG van Bandai. In deze game speel je als een ‘Revenant’, een wezen dat zijn krachten laat groeien door het bloed van zijn vijanden tot zich te nemen. Gewoon een vampier dus.

Bandai Namco zegt dat de game, zoals we gewend zijn van Dark Souls, goed uitdagend wordt en inmiddels hebben ze wat meer verteld over het verhaal van de game en over “Vein’, een bepaalde gemeenschap van diverse Revenants.

“In de nabije toekomst heeft een ramp voor complete chaos gezorgd in de wereld die wij kennen. Torenhoge wolkenkrabbers, ooit een symbool van welvaart, zijn nu levenloze graven van de geschiedenis van de mensheid, doorboort door de Thorns of Judgment. In het centrum van de chaos verbergt zich een geheime genootschap van Revenants, genaamd Vein. Deze enige en laatste burcht is waar de overgebleven Revenants vechten om te overleven, gezegend met ‘Gifts of power’ die ze in ruil voor hun herinneringen en een dorst naar bloed hebben verkregen. Als je te bloeddorstig wordt, riskeer je één van de Lost te worden, monsterlijke wezens die al hun menselijkheid verloren hebben.”

“Revenants hebben ook toegang tot ‘Blood Veils’, apparaten die het bloed van de vijanden kunnen omzetten in extra vaardigheden voor je personage. Door deze vaardigheden te gebruiken kunnen spelers hun uiterlijk en vorm veranderen en zo zichzelf sterker maken, hun vijanden zwakker en extra sterke aanvallen vrijspelen. Door bepaalde vaardigheden te combineren met het standaard arsenaal aan wapens kunnen de spelers het spel spelen zoals zij willen en zich in elke situatie zich uit de voeten werken.”

Dusss…

Klinkt allemaal wel goed, ik ben dan ook erg benieuwd. Ondanks dat dit niet mijn type game is. Helaas is het nog even wachten op meer informatie. De eerste trailer van de game verschijnt ergens begin mei maar de eerste screenshots kun je wel al checken, hierboven en hieronder. Laat vooral even weten wat jij er tot nu toe over denkt!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments