Een nieuwe console, dus tijd om nieuwe games te checken. Dit is tenminste zoals een groot aantal gamers denkt. Er zijn er ook genoeg die net iets anders denken. Een nieuwe console, en hoe zit dat met al mijn oude games dan? Voor die groep is er backwards compatibility.

Het is best wel een dingetje momenteel, de mogelijkheid om je oude games op je nieuwe console af te spelen. De Playstation doet het niet, de Xbox One wel. Lekker je verzamelde collectie Xbox 360-games kunnen blijven spelen en dus niet weer helemaal op nul beginnen.

De functie kwam voor het eerst beschikbaar voor de Xbox One in november 2015. Dat het een geniale zet is blijkt wel uit het feit dat bijna de helft van alle Xbox One bezitters gebruik maakt van de functie. Dit maakte Phil Spencer via Twitter bekend.

De afgelopen maand hebben we met zijn allen ruim 210 miljoen uur gespendeerd aan het spelen van Xbox 360 games op de One. In augustus was dit ‘pas’ 145 miljoen uur. Dit is een behoorlijke stijging en ook dit laat wel zien dat we met zijn allen erg blij zijn met deze BC-functie.

Ruime keuze

Zoals je eerder al kon lezen zijn nu ook de Bioshock titels toegevoegd aan de backwards compatibility lijst. Met deze games erbij is die lijst inmiddels ruim 300 titels lang geworden. Een ruime keuze dus.

Hoewel er momenteel geen titels aangekondigd zijn die binnenkort nog toegevoegd gaan worden, is er op de Xbox Feedback website wel een duidelijke roep om een aantal titels. De top 5 van meest gevraagde games is:

  • Call of Duty: Black Ops 2
  • The Elder Scrolls V: Skyrim
  • Call of Duty: Modern Warfare 2
  • Call of Duty: Modern Warfare 3
  • Call of Duty 4: Modern Warfare

En dan durven we te roepen dat Call of Duty dood is. Duidelijk is wel dat Microsoft een gouden zet heeft gedaan met het toevoegen van backwards compatibility aan de Xbox One. Het is dus ook niet verwonderlijk dat Mike Ybarra onlangs nog liet weten dat de functie ook gewoon op de Xbox Scorpio zal zitten.

Gebruiken jullie backwards compatibility ook of is de backlog bij jullie, net als bij mij, al lang genoeg zonder al die 360 titels?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments