Als je kijkt naar wat er bij Xbox in het vat zit, dan kom je er snel achter dat de rpg-fanaat in z’n handen mag wrijven. Je gaat er bijna scheel van zien. Want heeft Avowed niet erg veel weg van een game uit de Elder Scrolls serie? Dat valt best wel mee, aldus Phil Spencer.

Na het zien van de teaser van Avowed vorig jaar, hunkerde ik er naar Skyrim nog eens te starten. Niet dat de beelden hetzelfde voor me deden. Maar de teaser had nou eenmaal een enorme Bethesda-vibe. Hoeveel heeft de fantasiewereld die de naam Eora draagt nou weg van Tamriel? Onze geestelijk leider Phil Spencer deelt zijn visie met de wereld.

In een interview is Phil gevraagd of Avowed dient als een soort Elder Scrolls game uit de koker van Xbox Game Studios, nu Elder Scrolls 6 nog zo ver van ons verwijderd is. Daarop antwoord Phil het volgende.

Ik denk dat de games veel van elkaar verschillen. Ik heb er dan ook moeite met de stelling dat Avowed onze interpretatie van een Elder Scrolls game IS, wetende wat studiohoofd Feargus Urguhart en zijn team voor ogen hebben.

Pillars of Eternity, met een beetje fantasie zie je ze lachen. Lichthartig zou ik de serie niet noemen, maar humor zit er wel subtiel in verwerkt.

En wat mag dat dan wel zijn? Kijkende naar de line-up met rpg’s die we de komende jaren mogen verwachten, dan ziet Phil wel gelijkenissen tussen Avowed en Fable. In het rijtje is het een game waar heel veel karakter vanaf druipt. Een lichthartig avontuur met een flinke dosis humor. Stukjes van de Pillars of Eternity games van Obsidian gespeeld hebbende, heb ik nog wel wat moeite met de vergelijking die Phil hier trekt.

Tegelijkertijd hebben wij maar weinig van Avowed gezien, waar Phil ongetwijfeld al meer materiaal tot zich heeft genomen. En je hoeft maar naar de recente trailers van Grounded of The Outer Worlds 2 te kijken om te weten dat de ontwikkelaar over een flinke dosis humor beschikt. Het feit dat Obsidian kan putten uit de wereld die met de Pillars games is neergezet, maakt denk ik dat Avowed wel heel eigen zal aanvoelen. Bovendien krijgt Obsidian van Phil de ruimte om hun creativiteit tot uiting te brengen. Sterker, Phil stelt dat hij het team de tijd en middelen wil geven om van Avowed de meest fantastische game te maken die ze ooit hebben gemaakt.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments