Eerder vonden wij al een leuke pc van Lego, welke meer een grap was dan een serieuze pc. Het bekende Asus heeft eerder deze maand een pc gepresenteerd die hier toch veel van weg heeft; de Revo Build Series.

De gerespecteerde pc en laptop fabrikant Asus heeft een aantal nieuwe producten aangekondigd eerder deze maand. Op zich niet heel spannend of verrassend en al zeker niet iets wat we hier als Xbox site willen of moeten melden. Toch valt één pc van Asus op, in positieve zin. In de categorie gadget zelfs. De Asus Revo Build Series (M1-601) is een modulaire desktop pc die klein van stuk is en zeer makkelijk uit te breiden is. Modulair is het nieuwe zwart, bijna iedere zichzelf respecterende fabrikant is wel iets aan het doen met het begrip. Modulair wilt zeggen dat je allerlei componenten zelf van een apparaat kan veranderen. Of het nu een telefoon is of een pc, het moet modulair zijn. De klant moet het zelf kunnen samenstellen. Dat is en wordt de toekomst. Zelfs in de bouw zien we dit terugkomen, recent was er bij mij op het werk een spreker die hier enkele mooie voorbeelden van had. Die voorbeelden zal ik jullie besparen aangezien ze niet helemaal relevant zijn aan deze Asus pc.

Acer revo small

Specificaties

Wat in de pc wereld belangrijk is, zijn specificaties. Nu moet ik je helaas gelijk teleurstellen, deze Revo pc is niet gemaakt om op te gamen. Een beetje Landleven kan je er vast wel mee spelen, maar zeg nou eerlijk, dat is geen gamen. Het is dus geen gaming pc, ok, wat is het dan wel? Het is een simpele goedkope zelf samen te stellen pc, waar je eigenlijk niet veel aan hebt. Het hele concept klopt eigenlijk niet, zelf samen stellen is meestal iets wat hardcore pc lui doen. Een dikke I7 cpu, 2 dikke Titan X kaarten in sli configuratie en een bonk RAM waar menig ooi vochtig van wordt. Maar deze pc kan misschien net Myst aan op max settings. Dus het is niet voor hardcore zelfbouw pc nerds zoals jij en ik. Dus kom je automatisch uit op mensen die een pc of laptop willen waarmee ze gewoon een beetje internetten en wat simpele Office bestanden op kunnen bewerken. Die kiezen vast voor een complete pc of laptop die net zo duur is, en gewoon compleet is. Het is dus een pc die voor niemand geschikt is, en dat maakt deze pc een gadget. Compleet nutteloos, een doelloos bestaan, natuurlijke selectie zou deze pc binnen 2 generaties uitroeien, en toch bestaat deze pc. Afijn, de specs van deze Dodo:

  • Afmetingen basisstation 125 x 125 mm
  • Intel Pentium of Intel Celeron CPU met geïntegreerde GPU
  • Maximaal 8Gb aan RAM, welke via blocks aan het basisstation worden toegevoegd
  • Losse “blocks” zoals een Audio Block met speakers of een 500/1000Gb HDD block worden later uitgebracht

Het stelt dus eigenlijk allemaal geen reet voor, maar toch vind ik het tof. Het is een hebbeding waar je niets aan hebt. Het pluspunt is dat het ook relatief gezien niets kost, begin oktober komt deze Revo pc uit voor een adviesprijs van $ 199,00.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments