Weer een nieuwe racegame? Ja, een nieuwe maar wel eentje die alom geprezen wordt.

Assetto Corsa is een racegame die al een tijdje op Steam te verkrijgen is. Het wordt gezien als één van de meest authentieke race simulators van dit moment. 505 games gaat in samenwerking met de Italiaanse developer Kunos Simulazioni om deze game naar de current-gen consoles te brengen.

Assetto Corsa staat bekend om zijn realisme en precieze tracks. De auto’s die je er o.a. in kan verwachtten zijn natuurlijk de Assetto Corsa maar ook merken als Ferrari, Fiat, McLaren en Lamborghini zijn in de game te berijden.

De auto’s zijn totaal af te stellen zodat ze passen bij jou racestijl. Meer dan honderd high-power auto’s en meer dan 20 circuits zijn in de game te vinden. De gebruikelijke career mode en multiplayers modes zijn natuurlijk aanwezig. Op de pc kan je met tot wel 24 auto’s tegelijk racen dus als men dat doortrekt naar de console is dat natuurlijk te gek.

Het in Rome gestationeerde Kunos Simulazioni is een studio die gespecialiseerd is in het maken van bedrijfsimulaties voor de grote Italiaanse automerken waaronder Ferrari. Assetto Corsa zal ook op de E3 te zien zijn maar de Xbox One versie wordt pas in 2016 verwacht.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties