Gisteravond was het dan eindelijk zover: Ubisoft kondigde haar nieuwe deeltje in de Assassin’s Creed-serie aan. De game bleek zoals we eerder al voorspelden niet Victory, maar Syndicate te gaan heten. Vlak voor de release van de trailer, vertelde Ubisoft aan de hand van een langdradig verhaal via verschillende medewerkers hoe belangrijk Assassin’s Creed voor het bedrijf is en hoeveel zij van de game leerden. Er zijn namelijk veel dingen die men goed heeft gedaan, maar er zijn ook fouten gemaakt. Ondanks het feit dat ik de hele inleiding totaal niet boeiend vond (je zit tenslotte klaar voor de trailer), durft men wel eerlijk te zijn naar de community. Maar goed, wat mogen we gaan verwachten van Syndicate en gaat deze game de serie weer terug op de kaart zetten? Je leest het hier!

Laten we maar bij het begin beginnen. Zoals eerder al was uitgelekt zet Syndicate ons in de schoenen van Jacob Frye en zijn zus Evie. Jacob is de rebelse leider van een ondergrondse bende. De game zal zich af spelen in Londen 1868, een tijd waarin sociale ongelijkheid (grote kloof tussen de rijk en arm en mannen en vrouwen) heerste, de industriële revolutie op gang kwam en imperialisme en kolonialisme de kop op staken. We kennen dit tijdperk als de Victoriaanse tijd. Jacob’s beweegreden voor zijn strijd is vooral de sociale ongelijkheid. De rijken hebben het namelijk voor het zeggen in Londen. Men mag rijker worden en stemmen, terwijl de armen hard moeten werken en jong het loodje leggen. Tel daarbij op dat de rijke gemeenschap veel zaken met tempeliers doet en je snapt waar de game zich op zal gaan richten. Het verhaal is in ieder geval zeker niet nieuw en neigt een beetje naar een Robin Hood-setting. Nu we het toch over de singleplayer hebben: dit wordt ook de enige game-modus die Syndicate zal hebben. Ja je leest het goed, Syndicate zal de eerste game sinds Assassin’s Creed: Brotherhood zijn die geen multiplayer heeft. Dit bevestigde Ubisoft CEO Yves Guillemot gisteravond in een gesprek met investeerders. Volgens Guillemot wil Ubisoft zich dit jaar volledig op de singleplayer van de game richten om zo een excellent resultaat af te kunnen leveren. Mooi dat Ubisoft aangeeft er extra moeite in te willen steken, maar het komt mij over alsof men veilig wil zijn na de multiplayer perikelen van Unity en dit niet meer aandurft. Gezien het feit dat men de co-op-mode in Unity ook met veel bombarie introduceerde geeft dit toch echt het idee dat dit project mislukt is binnen de Assassin’s Creed serie. Zonde, want het was iets wat zeker potentie bood, maar niet in het getoonde format.

De omgeving die we in de trailer te zien kregen ziet er prachtig uit. Veel fabrieken en een duistere sfeer in Londen. Wat tevens als grote toevoeging in de game lijkt te komen zijn treinen. Dit biedt zeker kansen voor nieuwe gameplay en ik verwacht dan ook zeker een missie waarin een passagier vermoord zal moeten worden. Ik hoop tevens dat deze duistere sfeer net als vele anderen onder mij plaats gaat bieden aan het personage Jack the Ripper, al denk ik van niet.  Jack was namelijk pas 20 jaar later echt actief.

Iets waar we ons wel op mogen gaan verheugen zijn de originele, nieuwe wapens die aan de game toe gevoegd gaan worden. Zo zouden een kukrimes (klein half gebogen mes), een revolver, een Assassin’s-handschoen en een boksbeugel deel uit maken van het wapenarsenaal. Wat we tevens in de trailer langs zagen komen was een rope-launcher, een voorwerp wat vanaf de straat op het dak geschoten kan worden en ervoor zorgt dat Jacob direct naar het dak word getransporteerd (zoals de takellift altijd deed). Het voorwerp kan echter ook gebruikt worden om tussen twee daken een zipline te maken, zodat spelers zich sneller en vloeiender de stad kunnen bewegen.

Ben je ondertussen een beetje benieuwd geworden naar hoe de gameplay er precies uit gaan zien? Mooi, want we hebben naast de trailer ook een walkthrough van de gameplay voor je! Zet alvast een grote cirkel om 23 oktober, want dat is de datum dat we aan de slag mogen met deze veelbelovende game!

Gameplay

Trailer

Abonneer
Abonneren op
4 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Niels van der Grift
Niels van der Grift
8 jaren geleden

Lekkkker hoor! Ik laat deze even links liggen. Moet Unity nog spelen! Wel mooi stukje tekst!

Jeffrey
8 jaren geleden

Jaaaaa… Gaan we zeker weer spelen. Ondanks de negatieve berichten vond ik Unity echt fantastisch en eindelijk weer echt AC. Deze lijkt me weer zo vermakelijk.

Maar die rope-launcher is fckn lame. Moet alles serieus weer sneller? Voordat we het weten krijgen we exo-suits en bionische armen en heet de serie Call of Duty.