Het staat al een paar dagen op het net, maar hier nog even vanuit mijn persoonlijke blik. Assassin’s Creed: Syndicate heeft Austin Wintory als componist! Waarom is dat goed nieuws? Dat zal ik je even vertellen!

Austin Wintory is misschien wel één van de meest nederige geniale geesten uit de muziekindustrie voor games. De beste man heeft onder andere Journey, The Banner Saga en Flow in zijn repertoire en heeft vooral met Journey een stukje kunst de wereld in gebracht (het is nog steeds jammer dat de titel nooit naar Xbox is gekomen). In 2013 sprak ik de man op Festival of Games in Amsterdam en onder het genot van een pilsje had ik het over zijn prestatie genaamd Journey. Hij bloosde bijna van de complimenten en zei dat hij trots was op zijn team en iedereen die aan de titel werkte en dat hij zeker niet de enige is die de complimenten mag ontvangen. Deze geniale man is gekozen om de muziek te verzorgen voor de nieuwste Assassin’s Creed. Luister maar naar de muziek hieronder (vooral vanaf 00:52 merk je al echt die sfeer die in de muziek zit).

Het juiste pad

Ik zet niet voor niks ‘op het juiste pad’ in de titel, want AC: Unity heeft voor mij persoonlijk wat schade aangericht voor de franchise. Ik heb het niet eens uitgespeeld omdat het gewoon niet lekker werkte. Nu weet ik in ieder geval zeker dat de muziek, die zo belangrijk is voor de sfeer, in goede handen is voor de nieuwste AC titel. Meerdere malen kreeg ik kippenvel van de muziek die Austin Wintory maakte en daarom heb ik nu des te meer hoop voor Syndicate! Laat de franchise alsjeblieft het juiste pad bewandelen!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments