Het is vandaag 15 december en dat kan maar één ding betekenen: De eerste serieuze DLC van Assassin’s Creed komt uit! In november is al de nodige DLC met leuke pakjes en nieuwe wapens uitgekomen maar deze keer mogen we dan toch echt los met een nieuwe verhaallijn van Jack the Ripper! Daarnaast brengt Ubisoft wat meer informatie naar buiten omtrent het VR-beleid.

Samen met de launch van deze hoopvolle toevoeging van Syndicate heeft Ubisoft een launchtrailer gelanceerd. Wat je waarschijnlijk al meteen opvalt is dat de trailer voor VR is gemaakt. Een paar weken geleden op de Playstation **kuch, kuch** Experience kondigde Ubisoft ook al een nieuwe game, “Eagle Flight”, aan. In deze game kan je als een adelaar lekker over een rustig Parijs vliegen. Die stad hadden ze natuurlijk al klaarliggen door Assassin’s Creed: Unity.

We zien dus dat Ubisoft zich echt wil mengen in het development-proces van Virtual Reality. Olivier Dauba, de Editorial Vice President van Ubisoft, had hier het volgende over te zeggen:

“We zijn er heilig van overtuigd dat VR een nieuwe weg in het creëren van games, spelwerelden en entertainment zal slaan. Als makers van nieuwe ervaringen is het belangrijk om zo vroeg mogelijk met nieuwe projecten te werken om de innovatie in de industrie zoveel mogelijk te stimuleren.”

Ubisoft geeft ook aan dat de nieuwe trailer eigenlijk een soort uitprobeersel was. Ze waren in Montpellier echter zo enthousiast dat Ubisoft heeft besloten om de trailer vandaag gewoon online te zetten. Op dit moment zijn er maar liefst vijf studio’s van Ubisoft bezig met VR-projecten. De komende jaren kunnen degenen met van die kekke brillen een hoop support van Ubisoft verwachten.

Voor de gewone gamers onder ons is hier nog de story trailer in 2D van “Jack the Ripper”.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments