Assassin’s Creed Odyssey zit barstensvol met keuzes

Met Assassin’s Creed Origins kreeg de serie vorig jaar eindelijk een soort van reboot. Dit jaar komt de opvolger, Odyssey, al en ook daar lijken weer wat nieuwe dingen in te zitten.

Keuze is het sleutelwoord dit jaar bij Assassin’s Creed Odyssey. Het begint al bij het kiezen van je character. Ga je voor Kassandra of Alexios? Daarna komt er alleen maar meer. Zo krijg je keuzes in dialogen. Op die manier kun je veel meer zelf je character vormen. Zo kun je sympathiek zijn en je inleven in NPC’s, maar ze ook gewoon vertellen dat ze onzin uitkramen bijvoorbeeld. Je vormt zo dus veel meer zelf het karakter van je hoofdpersonage.

Iets anders dat jouw de vrijheid geeft om je character te vormen is je vechtstijl. Specialiseer je jezelf met een boog, een zwaard en close combat, of ga je juist voor de stealthy approach? Voor elke stijl krijg je nieuwe skills en abilities die je kunt vrijspelen.

Een andere keuze is of je de Grieken of de Spartanen gaat helpen tijdens de game. Mocht je voor de Grieken gaan en hier na een aantal missie’s spijt van krijgen, dan kun je ook nog gewoon switchen. Je zit volgens de ontwikkelaars door een keuze in Odyssey nooit vast aan een bepaalde route, dus voel je vrij om te kiezen wat je wilt.

Een gevolg van al deze keuzevrijheid is dat Odyssey meerdere eindes krijgt. Die eindes zijn gebaseerd op een serie aan keuzes die je gemaakt hebt tijdens de game en niet op een grote beslissing. Replay value anyone?

Keuze, keuze, keuze. Ik hoef alleen nog maar te kiezen wanneer ik hem koop. Vanaf 5 otober ligt Assassin’s Creed Odyssey in de winkels.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments