Zou het dan echt gebeuren? Zou Ubisoft dan toch luisteren naar hun fans? Al jaren is er vraag naar een Assassins Creed die zich af zou spelen in  Japan en opeens lijkt het een stapje dichterbij, dankzij een oplettende fan! Of zit het toch iets anders in elkaar?

De fan was namelijk het artbook van Assassin’s Creed Black Flag aan het doorbladeren toen hij opeens een afbeelding zag met een Chinees of Japans kasteel. Daar waar alle andere afbeeldingen te maken hebben met uitgebrachte of aangekondigde Assassin’s Creed games en deze juist niet, is het mogelijk dat het een concept is voor een Assassins Creed die zich in China óf Japan moet gaan afspelen. Wat opvalt bij onderstaande plaatjes is dat ook de Big Ben tower en het parlementsgebouw van Londen er op staan. Dit bekrachtigt de vermoedens van het thema Japan, daar Ubisoft eind dit jaar met Assassin’s Creed Victory moet komen.

AC-Artbook

Toch is voorzichtigheid geboden, aangezien we ook nog de Assassin’s Creed Chronicles krijgen, een 2e DLC voor Unity die zich afspeelt in 16e eeuws China. In de trailer van Chronicles komen we dan ook beelden tegen waarin een zelfde soort kasteel te zien is als in het artbook.

assas-china
Chronicles

Daar komt bij dat er op IOS nu een Assassins Creed kaartspel RPG, Assassin’s Creed Memories, te krijgen is, wat zich af speelt in Feodaal Japan en het Keizerrijk van Mongolië.

ACM

Al met al kan het dus nog alle kanten op.

Japan saai?

Het zou wel opmerkelijk zijn als deze geruchten in de toekomst worden bevestigd, aangezien Alex Hutchinson, de creative director van Assassin’s Creed III en Far Cry 4, in 2012 tijdens een interview aan gaf dat feodaal Japan te gewoon zouden zijn voor de franchise. Volgens Hutchinson verzonnen mensen de meest saaie settings als toekomstig thema voor de game, waarbij Japan, Egypte en de Tweede Wereldoorlog het meest voorkwamen. Volgens hem waren deze thema’s saai omdat ze al in zoveel games bestaan. Hij gaf aan dat het team van Assassin’s Creed juist die historische gebeurtenissen en plekken koos die wat minder bekend waren.

“You could always do it, but the point I was trying to make was that in the broad strokes and scale of history, that’s a theme that’s been well-mined in videogames,” he explained. “So, Assassin’s Creed is one of those games that can take [lesser-known] time periods or corners of the world and make them cool, fun, new and refreshing.

“Feudal Japan would work as an Assassin’s game, for sure, but I feel like it would start to look like ‘oh, have I played this?’ You know what I mean – ‘oh, I’ve been a ninja before, I’ve been a samurai before’.”

Deels zal hij uiteraard gelijk hebben, vooral als we het over Japan of China hebben. Maar aan de andere kant zal Assassin’s Creed’s free roaming systeem in combinatie met vaak accurate geschiedenisgebeurtenissen wel prima passen bij de Japanse of Chinese geschiedenis en zou daarom een unieke gameplay met zich mee brengen! Of er nou echt een Assassin’s Creed in Japan of China uit komt, blijft natuurlijk afwachten. Xbox Nederland blijft het in elk geval in de gaten houden, zodat jullie het altijd in jullie eigen taal, het eerst horen.

 

Hieronder hebben we nog een afbeelding van de pagina uit het artbook waaruit dit gerucht is geboren.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties