We moeten ons geen zorgen maken om de performance van ARK Survival Evolved, want de optimalisaties moeten nog beginnen. Ook komt er een hele interessante feature in de volgende update.

Brace yourselves, optimizations are comingOptimalisaties moeten nog beginnen

Met de vorige update van ARK was er naast nieuwe content en wat fixes ook al een performanceverbetering doorgevoerd. De game liep daardoor niet opeens soepel op 60 fps, maar we moeten ons vooral geen zorgen maken zegt Jesse Rapczak, oprichter van Studio Wildcard en de maker van ARK. De optimalisaties voor de game moeten nog beginnen geeft Jesse aan. “De game is nog in pre-alpha, belangrijke features moeten nog toegevoegd worden” zegt de ARK boss in een tweet.

Split-screen co-op

Een hele interessante nieuwe feature die Wildcard al heeft aangekondigd voor de volgende update is split-screen multiplayer voor zowel online als lokaal. En dit is bijzonder opvallend omdat de ontwikkelaar eerder aangaf dat split-screen niet mogelijk was omdat het niet gecombineerd zou kunnen worden met online spelen, maar dat euvel lijkt dus uit de weg te zijn. Er is nog geen releasedate voor de volgende update (v731), maar dit zal niet heel erg lang duren. Het was namelijk de bedoeling dat er elke twee weken een update zou komen.

Ik denk dat ik samen met kameraden aardig wat uurtjes in deze feature kan steken. Het is ook mooi om te zien hoe ze op zo’n tempo key-features toevoegen, nu nog wachten op de optimalisaties en we hebben een volwaardige game die zomaar eens zou kunnen strijden voor de titel van game van het jaar.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments