Arcade classics remastered in Super Monkey Ball: Banana Mania

De Nintendo Direct van zojuist was voor mij goed voor één ding. De aankondiging dat Sega hun klassieke Monkey Ball games opnieuw gaat uitgeven voor de Xbox Series en Xbox One consoles. Ik word goed gretig van gele trossen. Ook al lijkt het Dole logo dit keer te ontbreken?

Met eenvoudige maar steeds uitdagender wordende parcoursen en een simpele besturing is het een game die je makkelijk oppakt, maar vervolgens moeilijk kunt laten liggen. Het zijn games die het uiterste vragen van je concentratie. Van de geluidseffecten tot het stijltje, voor mij klopt het allemaal. En als je de uitdaging even zat bent, dan bieden de mini-games die zijn inbegrepen zeker uitkomst. Zeker met twee spelers kun je je lol op. Denk aan Monkey Target, golf of biljard.

De game Banana Blitz viel helaas zwaar tegen. Dit keer maak ik me eigenlijk alleen zorgen of ze de precieze besturing van bijvoorbeeld de Gamecube versie ook hebben kunnen vertalen in deze remaster. Daar valt of staat het mee. Of eigenlijk moet ik zeggen remasters, we hebben het hier over heruitgaven van Super Monkey Ball (arcade/Gamecube), Super Monkey Ball 2 (Gamecube) en Super Monkey Ball Deluxe (Playstation 2 en Xbox). Het zijn titels die tussen 2001 en 2005 zijn verschenen. Super Monkey Ball Deluxe omvat trouwens alle levels uit de eerste twee delen, plus een paar extra’s. De collectie verschijn op 5 oktober. Met apen in een gesloten bal was Sega op dierendag ook niet weggekomen…

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments