Nou, nou, nou, wat een pessimistische titel weer. ”Ik verwacht neutrale Xbox journalistiek”, nou klik dan maar weg. Anthem krijgt een tien jaren plan. Waar hebben we dat eerder gehoord?

Het is natuurlijk gewoon wachten op het moment dat EA, de uitgever, een uitspraak doet over Anthem wat betreft marketing. De game stond bij menig gamer op nummer 1 als verrassing van de E3. Dat ziet EA, dus tijd om er een tien jaren plan aan te plakken. Waar zagen we dat nog meer? Destiny. Is dat van EA? Nee, maar ik voel de bui al hangen.

Van 2018 tot 2028

Wat is Anthem dan voor game? Volgens Patrick Soderlund (Executive Vice President bij EA) gaat het om een sociale game waar je met vrienden quests kan gaan doen en een avontuur kan beginnen. Ze zijn er al vier jaar mee bezig en ze denken dat op het moment dat ze de game uitbrengen volgend jaar, dat het een 10 jaar rit zal worden.

Oke, ambitieus, I like it, ware het niet dat het hier om EA gaat. Met een 10-jarenplan verwachten we sowieso expansion packs en vervolgen (en volgens mij zijn die al aangekondigd). Helemaal niks mis mee, want een goede game (als dat het wordt) verdient een vervolg en extra DLC. Maar als we iets leren van Destiny, dan is het wel hoe een ”plan” gigantisch de soep in kan lopen. Volle pond vragen voor expansion packs en weinig toevoegen, maar genoeg voor de verslaafde spelers om door te gaan. ”Niels, je kan toch nu niet invullen hoe dat spel gaat verlopen?”. Het is EA, enough said.

Mark my words jongens, and mark them well… we gaan allen veel geld betalen voor minimale content. Als Anthem goed genoeg is, dan spelen we allen door. Zo niet, dan loopt de game net als het 10-jarenplan van Bungie in de soep.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments