We weten inmiddels dat de One X een monster van een console is. Helaas maken nog slechts weinig games daar goed gebruik van. Gelukkig kunnen we Anthem vanaf vandaag aan het lijstje toevoegen.

Het mag dus duidelijk zijn dat Anthem te spellen is in native 4k. Dit betekent dat er geen softwarematige geur- kleur- en smaakstoffen aan de beelden zijn toegevoegd en je dus van de volledige glorie kunt gaan genieten. Gezien de game er behoorlijk dik uit ziet, was dit overigens voor velen toch een verrassing. Scott Nuemann, hoofd technologie bij BioWare, gaf in een interview aan dat de Xbox One X een heerlijke console is om mee te werken. En het heeft goede tools en een uitstekende ondersteuning wat heeft geholpen bij het voorkomen en oplossen van problemen tijdens de ontwikkeling.

De Xbox One X is een geweldige console om mee te werken. De ontwikkeltools zijn onwijs goed, en hebben het team echt geholpen om problemen op te lossen die je geheid tegenkomt bij het maken van zo’n complexe game als Anthem. Daarnaast hadden we een een goede band met het team van Microsoft en zij hebben ons erg goed ondersteund. De combinatie van deze twee factoren maken het werken met de Xbox One X een prachtige ervaring.”

Microsoft heeft dus goed werk geleverd en de ontwikkeltools vallen erg in de smaak. Dat mag overigens wel, deze tools zijn namelijk pas beschikbaar sinds de release van de One X waardoor ontwikkelaars er nog niet zo lang mee hebben kunnen ‘spelen’. Dit is wellicht ook een goede verklaring waarom nog niet alle 4k games een ‘native’ ervaring bieden maar vaak gebruik maken van het zogeheten ‘checkerboard rendering’. Maar goed, daar heeft Anthem dus geen last van. Heb jij de game inmiddels al gespeeld?

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
DarkCaBo
DarkCaBo
4 jaren geleden

Weinig games die daar gebruik van maken? Ben ik het niet mee eens, bijna alle spellen die ik speel zijn geupdate voor de X en zien er zoveel beter uit dan andere versies. En vaak ook hogere frame rates!