AMD en Xbox/Microsoft, dat is een goed huwelijk. En volgens Phil Spencer blijft dat ook wel zo. AMD liet al eerder weten druk bezig te zijn met de volgende chipsets voor de komende console. Phil Spencer benadrukt deze samenwerking nog maar een keer.

Terwijl Nintendo flirt met Nvidia lijkt Microsoft voorlopig nog met AMD getrouwd te zijn. Op CES 2019 tijdens de keynote van AMD liet onze eigen ome Phil Spencer weten dat zij de AMD chips zullen blijven gebruiken.

Als bedrijf kijken we naar de mogelijkheden in gaming en een van de dingen die ik nu kwijt wil is dat, kijkend naar onze partners, dat ik geweldige bedrijven zie die goed werk doen en ook nog eens op de juiste manier. Lisa Su (AMD CEO) is iemand die ik binnen deze industrie zeer respecteer en als ik zie hoe zij leiding geeft aan AMD, dan zie ik dat een partner zoals AMD, die geweldig met ons samenwerkt aan onze toekomstige technologieën, maar ook op een cultureel niveau zo goed bij ons past, geweldig is om te hebben.

Phil Spencer, Head of Gaming Microsoft

Als we naar de toekomst kijken en de platforms die we aan het bouwen zijn en het werk wat we aan het doen zijn, dan is deze samenwerking en de innovaties die we in het verleden hebben gezien en die het mogelijk maken om bepaalde dingen nu te doen, van groot belang voor onze toekomstige ondernemingen.

Kijkend naar de geweldige hardware die Microsoft en Sony hebben neergezet door hun samenwerking met AMD, zoals de PS4 en de Xbox One X, is dit goed nieuws. Het geeft ook aan dat backward compatibility in de volgende Xbox makkelijker zal gaan zijn want men hoeft geen aanpassingen te doen vanwege een nieuwe chipset zoals tussen de Xbox One en 360 wel het geval was. We zijn benieuwd wat we van AMD allemaal in de Xbox Scarlett gaan zien.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments