Als we ergens op zitten te wachten wat betreft de nieuwe Xbox is het de prijs. Deze week hebben we onze Facebook-deelnemers al laten raden naar de prijs. Maar echt weten we het nog niet, of toch wel?

De gamewereld ging een beetje in overdrive toen er op Amazon, op het deel voor verkopers, placeholders werden gespot voor de Series X.

Op zich niks geks. Amazon maakt alvast ruimte voor het moment dat er meer bekend is. Wat dan wel gek is, is hoe de media en het internet zich daarop stort en de prijzen die we zien op deze placeholders als mogelijk echte prijzen presenteert. Ook de lijst van mogelijke versies zorgt voor veel rumoer op het interweb.

Amazon laat namelijk drie placeholders zien, een 500GB, een 1TB en een 2TB versie van de console. Dit moeten we echt met een behoorlijke berg zout nemen. Laten we er maar een beetje van uitgaan dat de dame of heer die dit soort zaken plaatst, gewoon uit voorzorg drie plekjes inricht met totaal fictieve getallen. Dus ook de prijs, die voor alle drie de versies (wat al genoeg zegt over de betrouwbaarheid van die getallen) op 599 Britse ponden staat (dus 668 euro in de huidige koers), is niet serieus te nemen. Daarnaast staan er op Amazon eenzelfde soort placeholders met exact dezelfde prijs voor de concurrerende PS5. Dus het is heel veel lawaai maar eigenlijk geen enkel concreet of zelfs maar lichtelijk bewijs over de versies en de prijs van de console.

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
roko
roko
2 jaren geleden

Laat maar komen die preorder, ik ben er klaar voor.