Vanaf vandaag is hij dan officieel startbaar, de nieuwe Need for Speed. Het mooie is dat we alles wat er nog gaat komen gratis gaan krijgen. Niet verkeerd toch?

Stop de sleutel maar in het contact en laat de motoren blazen. Need for Speed maakt zijn officiële entree op de Xbox One. En EA gaat mee met de nieuwe trend op gaming-gebied. De game heeft namelijk geen microtransacties en de DLC gaat gratis worden. Dit heeft creative director Craig Sullivan laten weten. ‘Spelers verdienen gratis DLC en Ghost Games zal daar aan gaan voldoen’ aldus Sullivan.

NFS1[1]“We focussen ons op datgene wat de fans vragen. En die vraag luidt niet: “kunnen jullie een boel inhoud voor ons maken en daar geld aan ons voor vragen?” Dat vragen ze niet en dus doen we dat ook niet. Ik weet dat er nu mensen zijn die zeggen: “tja, dat is nu, maar over twee weken of zes maanden dan?” Ons voornemen is dat er geen transacties in de game zullen komen. Alle inhoud die we jullie gaan geven, en dat is aardig wat en we beginnen daar al snel mee, blijft gratis. Dat is wat jullie als spelers verdienen.”

Over wat die inhoud dan gaat worden, daar is nog niets over bekend maar daar zullen ongetwijfeld nieuwe auto’s bij zitten. Sullivan geeft wel aan dat hij natuurlijk niet met 100 procent zekerheid kan stellen dat er niet ergens in de toekomst betaalde DLC of microtransacties zullen komen. Maar voor nu zijn daar totaal geen plannen voor. Hij gaf ook aan dat Need for Speed geen in-game winkel heeft het dus technisch niet eens mogelijk is om microtransacties in te voeren.

“Je kan nooit nooit zeggen, zeker niet als we nog de komende 10 jaar DLC voor deze game gaan maken, ik kan nog niet zeggen wat er over 10 jaar zal gebeuren” legt hij uit. “Het enige wat ik nu wel eerlijk, met mijn hand op mijn hart, kan zeggen is dat er geen plannen zijn om geld voor inhoud bij deze game te gaan vragen. We geven alles gratis weg. Ik heb gezien wat er allemaal op de plank ligt voor de komende weken en maanden en daar zit niets in wat wijst op betaalde content. We hebben de mogelijkheid niet eens om dit te doen want er is geen winkel in de game.”

Deze aanpak is best uniek voor een AAA game. Als we er bijvoorbeeld Activision’s Destiny naast zetten dan zit die juist vol met betaalde inhoud en microtransacties. Die game verkoopt zo goed dat ze daardoor niet van plan zijn om hiermee te stoppen heeft de uitgever laten weten. Andere games met microtransacties zijn Halo 5: Guardians en Assassin’s Creed Syndicate. Ook de komende Tomb Raider zal ze hebben.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments