Er zijn gisteren vele interessante titels aangekondigd of voorzien van extra trailers tijdens de Opening Night Live op GamesCom. Hieronder zie je een overzicht.

De show was eigenlijk best goed in elkaar gezet. Geoff Keighley nam uiteraard weer eens het woord, maar het tempo zat er goed in. Niet teveel interviews en veel trailers. Zo zien we dat graag! Hieronder op chronologische volgorde zie je wat er is aangekondigd en wat je voor jouw Xbox mag verwachten. Soms weten we niet zeker of het ook naar Xbox komt, maar dat is dan door missende details.

Everywhere – een game voor iedereen?

De game wordt ontwikkeld door een ex-medewerker van Rockstar en heet Build a Rocket Boy Games. Het moet een open wereld game worden met allerlei soorten gameplay, maar dan ook in veel verschillende soorten werelden. Wat ik begreep uit het korte interview is dat spelers wellicht zelf ook werelden kunnen maken waar je weer dingen in kunt doen. Het is allemaal erg vaag en ik zit zelf nooit echt te wachten op een ”je kan alles doen overal”-game omdat het meestal focus mist. Maar ja, wellicht is het dit keer anders.

Dune: Awakening, een nieuwe survival MMO

Dune Awakening wordt een open wereld survival MMO die zich uiteraard afspeelt in het universum van Dune. We zien natuurlijk het gigantische zandmonster in de indrukwekkende trailer voorbij komen. Het personage zelf heeft ook de markante objecten aan zijn lijf. Het is binnenkort mogelijk om je te registeren voor de open beta.


The Callisto Protocol toont nieuwe gameplay

Het is weer tijd om te griezelen met The Callisto Protocol. Op het podium stond de maker Glen Schofield om de fans lekker te maken en te informeren over de mutaties van de monsters. Daarna werd al snel de trailer laten zien met al gore zooi van dien.


The Lords of the Fallen, dus geen ‘2’ meer

Deze dark fantasy game The Lords of the Fallen had eerst nog de naam Lords of the Fallen 2. Hierboven zie je nieuwe beelden en hier lees je het artikel van collega Renco.

Moving Out 2 aangekondigd


Deel 2 van Moving out is in ontwikkeling en krijgt online co-op. Het is natuurlijk een echte couch co-op game waarbij je letterlijk met z’n tweeën onder andere een bank moet sjouwen. Een korte, vriendelijke trailer onthulde Moving Out 2.

Hogwarts Legacy met een nieuw stukje verhaal

Hogwarts Legacy werd onlangs helaas uitgesteld, maar laat nu wel nieuwe beelden zien over een nieuw stukje verhaal waarbij vooral de ‘dark arts’ worden belicht. En duistere magie leidt meestal tot niet gewenste situaties heb ik van Harry Potter geleerd.

New Tales from the Borderlands komt er aan

Deze nieuwe Borderlands spinoff was al eerder aangekondigd, maar de trailer van gisteren was compleet nieuw! Het ziet er heel goed uit en ik ben benieuwd wat de game ons zal brengen. Hij komt ook al vrij snel uit, namelijk op 21 oktober.

Dying Light 2: Stay Human nieuwe DLC met arena gameplay

Gisteren zagen we interessante beelden van de eerste verhalende DLC van Dying Light 2. Het heet Bloody Ties en laat veel arena’s zien waar je al jouw vijanden moet uitschakelen. Het zijn indrukwekkende omgevingen die een soort van moderne gladiatorenarena’s laten zien inclusief obstakels waar je aan dood kunt gaan. De DLC komt op 13 oktober van dit jaar.

Tortuga: A Pirate’s Tale

We dachten eerst iets te zien van Sea of Thieves, maar de stijl leek er niet op. Het ging in plaats daarvan om Tortuga: A Pirate’s Life, een soort Anno en Civilization bij elkaar.

Sonic Frontiers komt in november uit

Er was al een lek over deze game, maar gisteravond is de game officieel getoond. Het gaat om Sonic Frontiers die op 8 november uit zal komen. Hierboven zie je het verhaal met gameplay beelden. Het doet mij persoonlijk vrij weinig, maar ik heb ook niet zo veel met Sonic behalve de oude retro games.

Under the Waves van Quantic Dream en Parallel Studio getoond

Er werd een nieuwe game getoond van Quantic Dream en Parallel Studio. Quantic Dream is verantwoordelijk voor meer verhalende games zoals Detroid Become Human, Heavy Rain en Fahrenheit (kennen we die nog? uit 2005). Dat zijn stuk voor stuk kwalitatief goede game, dus de verwachtingen liggen misschien al gelijk hoog voor deze nieuwe game Under the Waves.

Goat Simulator 3 toont eerste gameplay

Goat Simulator 3 laat weer nieuwe beelden zien en ze zijn weer hilarisch met meer gameplay elementen dan ooit tevoren. De game komt uit op 17 november 2022.

Nieuwe sci-fi game geschreven door Brandon Sanderson

Het gaat Brandon Sanderson goed voor de boeg. Volgend jaar komt de schrijver met een lange reeks nieuwe boeken en hij is zelfs bezig met een samenwerking voor een nieuwe sci-fi game, Moonbreaker, met ontwikkelaar Unknown Worlds (die je kent van Subnautica). Ik zie eerlijk gezegd nog niet veel wat de auteur zou moeten hebben bijgedragen behalve het maken van de personages, maar wellicht komt dat nog.

Lies of P gooit hoge ogen

Een game die er erg interessant uit zag, was Lies of P. De game is op de beursvloer van GamesCom zelf te spelen, maar online moeten we het even doen met de trailer. Het verhaal speelt zich af in een Belle Epoque tijdperk (zeer nice) gaat eigenlijk over Pinocchio. Je wil namelijk als speler een echte jongen worden. Het is een interessante invalshoek gezien de rest van de game kneiterhard en duister is zoals de Souls games.

Zand happen in Atlas Fallen

Focus Home Interactive komt met Atlas Fallen waarbij zand je wapen vormt. Het ziet er interessant uit!

High on Life trailer met een wapentrailer

We zien weer nieuwe beelden van High on Life, de game van Rick and Morty ontwikkelaar Justin Roiland. Het is weer typisch de stijl die je mag verwachten.

The Expanse, van de ‘nieuwe Telltale Games’

Telltale Games heeft roerige tijden achter de rug als ontwikkelaar met een doorstart en alles, maar laat nu wel een nieuwe trailer van The Expanse zien. De game ziet er voor een Telltale game opvallend goed uit. Het moet in 2023 uitkomen.

Nachtmerries met Killer Klowns From Outer Space

Killer Klowns from Outer Space wordt een multiplayer clown game die zich in de jarig ‘80 afspeelt zoals duidelijk in de trailer is te zien! Het moet ergens begin 2023 uitkomen.

En nog meer nachtmerries met Scars Above Gets

Het zijn duistere tijden met o.a. deze third-person sci-fi action game. Ik krijg een beetje Returnal vibes (game op de PS5), maar dan nu ook op de Xbox.

Wyrdsong, van Fallout en Skyrim ex-leidinggevende Jeff Gardiner

Voormalig Bethesda leidinggevende Jeff Gardiner heeft zijn eigen studio genaamd Something Wicked Games en komt gelijk met deze open wereld RPG Wyrdsong. De teaser laat weinig zien, maar we zullen vanzelf meer krijgen van deze game.

Gotham Knights laat de schurken zien

De game van alle Batman sidekicks komt zelfs een week eerder uit dan verwacht. Het gaat om Gotham Knights! We zien in de trailer o.a. Harley Quinn en Clayface. Ik ben benieuwd of deze game gaat overtuigen of juist hard gaat floppen.

Where Winds Meets – Een middeleeuws Chinees drama

Ik moest met deze game gelijk denken aan Ghosts of Tsushima, maar het gaat om Where Winds Meet en dat speelt zich af in China! Het gaat om een open wereld RPG ten tijden van de Ten Kingdoms in middeleeuws China. De trailer is zeer indrukwekkend!

Park Beyond voor de pretpark fans onder ons

Mocht je vroeger Rollercoaster Tycoon leuk hebben gevonden, dan kan je nu aan de gang met Park Beyond. Je kunt parken bouwen met extreme attracties. Klinkt leuk toch?

Phantom Hellcat belooft veel goeds

In de trailer zie je een bijna Tim Burton achtige wereld waar veel met licht wordt gespeeld, maar je ziet ook heerlijke hack-n-slash gevechten. Het is een game van de nieuwe ontwikkelaar Ironbird Creations. Je speelt met Jolene en haar moeder is gegijzeld door een duistere kracht uit het theater. Het is aan jou om de wapens op te pakken en te gaan vechten.

Veel geweld in Warhammer 40k Darktide

Het was een beetje cringey toen de omroeper van Opening Night Live ”Warhammer forty thousand” in plaats van ”40 k”, maar de trailer maakte veel goed.

Blacktails – veel pijl en boog gameplay

Blacktails toont je een verhaal over goed en kwaad inclusief epische pijl en boog gevechten in combinatie met hekserij van Baba Yaga.

The Outlast Trial is weer griezelen

Later dit jaar opent de gesloten beta tijdens Halloween (hoe toepasselijk) van The Outlast Trials. Het is weer griezelen geblazen met nachtmerrie scenario’s waar menig horror fan nog kippenvel van krijgt.

Dead Island 2 eindelijk aangekondigd

Ik had er al een apart artikel aan gewijd, maar eindelijk zagen we dan nieuwe beelden van Dead Island 2!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments