Remedy Entertainment, de ontwikkelaar van de cult-klassieke actie-avonturen game Alan Wake heeft vanmorgen bevestigd dat er een remaster in de maak is.

Een winkelvermelding voor de Alan Wake remaster werd vorige week voor het eerst online gespot en Remedy’s Creative Director Sam Lake koos ervoor om het nieuws vandaag officieel te maken op een Alan Wake fansite.

De originele game was alleen beschikbaar voor de Xbox 360 en een paar jaar later, de PC. We zijn enthousiast over de mogelijkheid om de geremasterde versie uit te brengen voor een nieuwe generatie platformen

Microsoft was voorheen eigenaar van de Alan Wake IP, maar de publicatierechten voor de game werden al in 2019 teruggegeven aan Remedy. Hierdoor kon de Finse studio eindelijk werken aan een remaster en een vervolg zou ook in de maak kunnen zijn. Control, Remedy’s nieuwste game had eigenlijk een aantal Alan Wake fanservice in zijn tweede “AWE” DLC die in augustus 2020 werd uitgebracht.

Alan Wake Remastered is de originele ervaring waar je al die jaren geleden verliefd op werd. Dat wilden we niet veranderen. Maar de visuals rondom, inclusief het personagemodel van Alan Wake zelf en de cinematics, zijn bijgewerkt en verbeterd met een aantal keuze next-generation upgrades

Alan Wake Remastered komt later deze herfst uit en Remedy moet de releasedatum van 5 oktober nog bevestigen die eerder is gespot op de nu verwijderde Rakuten.com store listings.

De remaster komt er vanwege jullie steun voor Alan Wake door de jaren heen

Dit benadrukte Sam Lake vandaag. Ondanks dat Alan Wake 11 jaar geleden uitkwam, heeft het waarschijnlijk een grotere impact gemaakt dan recente Remedy Games zoals Control of Quantum Break. Deze remaster en het eventuele vervolg zullen ongetwijfeld goed ontvangen gaan worden.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments