Tv-series die gebaseerd zijn op games. We kennen ze maar al te goed. Een franchise die zich hier uitstekend voor leent is Alan Wake. Laten ze daar nou net mee bezig zijn.

Volgens Variety wordt Alan Wake omgezet naar een tv-serie. Alan Wake kwan uit op de Xbox 360 in 2010. Het draait om een schrijver van best-sellers die op bezoek gaat naar het stille stadje Bright Falls om daar van zijn schrijversblok af te komen. Dan begint de ellende als Wake’s fictie zich begint te vermengen met de werkelijkheid. Stephen King meets Twin Peaks.

De game had al iets weg van een tv-serie omdat men een structuur van losse afleveringen in de game had zitten compleet met recaps en credits aan het eind.

De live-action tv-serie zal worden gemaakt door Contraction Films en Remedy. Onder leiding van Peter Calloway, co-executive producer en schrijver van Legion. De schrijver van Alan Wake, Sam Lake zal aan de serie meewerken als executive producer.

Lake vertelt aan Variety dat de serie het plot van de game als startpunt zal gebruiken. Vanaf dat moment zal er een groter verhaal beginnen.

We gaan de kern van dit gekke en donkere universum uitbreiden en we gaan dieper dan de game in op bepaalde aspecten.

Alan zal de centraal staan maar we zien ook andere gezichten terug zoals Wake’s agent Barry Wheeler en zijn vrouw Alice. Volgens Harlan hebben een aantal studio’s al interesse getoond.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments