Remedy produceert bijna alleen maar games waar we van smullen. De studio heeft updates gedeeld over alle lopende projecten en sommige zijn teleurstellend.

Remedy heeft het financiële rapport van 2022 gedeeld en CEO Tero Virtala is vrij transparant over alle lopende producties van de studio. De bekende projecten zijn Alan Wake 2, Control 2, Max Payne 1&2 remakes, Codename Vanguard en Codename Condor. Te beginnen met Alan Wake 2. Goed nieuws, want die is zo ver dat je al van start tot einde kunt spelen. De volgende fase is het finetunen en polijsten van de ervaring. Virtala vertelt ook dat Alan Wake remastered niet veel heeft opgeleverd, maar dat dit wel zal gebeuren op het moment dat Alan Wake 2 uitkomt. Dit is een terechte verwachting. Ik zie de bundels van Alan Wake Remastered en Alan Wake 2 al voor me. Het tweede deel van Alan Wake wordt dit jaar nog verwacht.

Dan gaan we door naar Control 2. Ik moet überhaupt deel 1 nog uitspelen, maar velen hebben de game al volledig doorlopen. Remedy zit echter nog in de conceptfase van de game. De visie is duidelijk, de gameplay en de verhaalvertelling ook, maar het ontwikkelen moet echt nog starten. Dus dat kan nog wel even duren.

Veel is nog ‘conceptueel’

Van Control 2 gaan we naar de Max Payne 1&2 remakes. Die zitten helaas nog volledig in conceptfase. Daar baal ik eigenlijk wel van want de game is vorig jaar aangekondigd. Ik dacht dat ze met een aankondiging ook wel wat verder waren dan een conceptfase van een game. Wilde Remedy laten zien dat ze er nog zijn ofzo? Teleurstellende update dus. Misschien dat we in 2025 of 2026 pas aan de slag kunnen.

Dan hebben we nog tweede Codename projecten, Vanguard en Condor. Vanguard zit in de ‘proof-of-concept’-stage waarbij men de core gameplay en meta game development nog aan het bedenken zijn. Kortom, tekentafel stadium. Dit geldt ook voor Condor, maar daar is de core gameplay al wel van bekend.

Al met al zitten veel projecten nog in een hele vroege fase. Volgens Remedy mogen we wel echt één game per jaar verwachten met dit jaar Alan Wake 2. Als ik al deze projecten zo hoor, dan zou ik niet weten welke we volgend jaar krijgen. Wellicht dan toch Max Payne 1&2 gezien dat remakes zijn? De gameplay is daar bekend, het verhaal ligt maar het lijkt mij ook wel lang duren om alles fundamenteel te remaken. Het is niet zo dat het om een HD upgrade gaat ofzo.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments