Het Finse Remedy Entertainment werkte jaren geleden stiekem aan Alan Wake 2. Een game waar menigeen op zit te wachten. Toch is de ontwikkeling gestaakt. Waarom dan toch?

Thomas Puha, hoofd communicatie bij Remedy, kan er kort over zijn. “We werkten aan Alan Wake 2 maar het leidde niet tot een resultaat”. Gelukkig wijdt hij uit waarom het langverwachte vervolg op de psychologische horror game er tot nu toe niet is gekomen.

Helaas gaat het hem voorlopig ook niet worden met Alan Wake 2. “De komende paar jaar zitten al onze teams vol, ze zijn druk met verschillende projecten.” vertelt Thomas. Het is geen onwil. “Als je veel tijd en geld investeert in het creëren van een universum en een concept dan wil je dat daar meerdere games uit voortvloeien. We hebben niks tegen sequels.” Het zit hem meer in capaciteit en genomen besluiten.

“Op dit moment focust het Alan Wake team zich op het afronden van Control. Een ander team werkt aan Crossfire, een serie van Koreaanse komaf waar eerder de ontwikkelaar Smilegate aan werkte. Crossfire is een enorm populaire serie in Azië. Daarnaast is nog een team bij Remedy begonnen aan ons volgende grote project. Het enige dat ons tegenhoudt om aan Alan Wake 2 te werken is tijd, geld en de middelen”.

“Betekent dit dat we altijd de juiste beslissing nemen? Natuurlijk niet,” geeft Thomas toe. “Maar we zijn blij dat wij degene zijn die de keuze maken. We werken hard om ook in de toekomst meer Control te kunnen maken. Dat is onze hoop. Met Alan Wake 2 heeft het toen helaas niet gewerkt, maar hopelijk hebben we daarvan geleerd.”

Thomas benadrukt dat Remedy zijn eigen keuzes maakt. Remedy is in 2017 een beursgenoteerd bedrijf geworden. Hiermee kregen ze meer financiële vrijheid en hebben ze gezorgd dat hun IP’s het eigendom van Remedy werden. Thomas vertelt “Een hoop van wat we de afgelopen vijf jaar hebben gedaan deden we om onszelf in een positie te stellen waarin we meer controle over ons doen en laten hebben”. Het blijkt zelfs dat de titel van hun komende bovennatuurlijke shooter Control daar vandaan komt.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments