Na het bericht van gister dat Microsoft een actievere manier van het opsporen van valsspelers gaat toepassen, is Ubisoft al een stapje verder. Deze week zijn een recordaantal accounts gestraft.

Maar liefst 1300 Rainbow Six Siege spelers zijn deze week tegen een straf aangelopen. De afgelopen maand liet het bedrijf al weten dat ze hun opsporingsactiviteiten gingen opschroeven. Daarnaast hebben ze een patch voor een veelgebruikte cheat toegepast waardoor veel cheats niet meer werkten. De fix was bestemd voor een cheat waarbij je de defuser (die de bommen onschadelijk moet maken) overal op de map kon plaatsen.

Rainbow Six Siege wordt al tijden geplaagd door de vele cheaters in de game. De gesnapte cheaters hebben voorlopig een tijdelijke ban van 15 dagen gekregen, iets wat de community veel te mild vind. De cheaters verliezen alle voortgang en hun rank.

We willen benadrukken dat het straffen van deze boosted spelers geen oplossing voor het probleem is. Het was een manier om het lek te dichten en ons de tijd te geven om de ontstane Match Making Rating gegevens van alle spelers die met deze cheaters in aanraking zijn gekomen bij te stellen.

Ondertussen is men bij Ubisoft begonnen om alle pc spelers een Twee Staps Verificatie te laten doen voordat ze een Ranked game kunnen gaan spelen. Dit zal in een patch gedurende Season Three toegevoegd gaan worden.

Vorige maand liet Ubisoft al weten dat ze de negatieve sfeer binnen de game wilden gaan aanpakken. Gebruik je grove taal in de gamechat tijdens een spel, dan zal de game je automatisch bannen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments